Menu
Casper Ruud imponerte da han debuterte i Laver Cup i tennis med seier. Foto: Elise Amendola, AP / NTB

Casper Ruud vant debutkampen i Laver Cup: – Fikk frysninger

Casper Ruud viste ingen særlige tegn til nerver og spilte i perioder ut motstanderen Reilly Opelka da han innledet Laver Cup i tennis med seier 6-3, 7-6 (7-4).

Av NTB | 24.09.2021 21:37:21

Sport: Med lagkaptein Björn Borg og de fem europeiske lagkameratene som heiagjeng gjorde Ruud det Viktor Hovland ikke maktet da han noen timer tidligere ble første nordmann i Ryder Cup i golf. Laver Cup er tennisens svar på den turneringen, og Ruud ga Europa 1-0-ledelse over verdenslaget.

– Jeg var ganske nervøs i starten. Det er en stor arena og et stort publikum, og jeg fikk frysninger da jeg gikk ut, med lyden og musikken. Heldigvis håndterte jeg det bra. Jeg fikk et tidlig brudd, og det roet meg, sa Ruud umiddelbart etter kampen.

Etter klar Ruud-seier i første sett forløp det neste uten servebrudd, men nordmannen imponerte i tiebreak og ordnet seier i strake sett. Etter en time og 45 minutter var kampen over.

Ruud er ikke bare første nordmann, men første skandinav som har deltatt i Laver Cup. Turneringen ble innført i 2017 etter initiativ fra Roger Federer. Den sveitsiske superstjernen var blant tilskuerne i Boston. Det var også legenden Rod Laver, som har gitt turneringen navn.

– Det er en ære å spille foran dem. De er denne sportens legender, sa Ruud.

Publikum og lagkameratene prøvde å løfte Opelka, men måtte registrere at han ikke sto imot Ruuds solide spill.

Opelka uttrykte flere ganger misnøye med underlaget i NHL- og NBA-arenaen i Boston, der han hadde problemer med å få ordentlig fotfeste.

Spillerne holdt serven greit til Ruud ledet 4-3. Da fikk Opelka sin første bruddball i kampen, men Ruud avverget den og gikk opp i 5-3. Så gikk han opp til 40-0 i motstanderens serve og skaffet seg tre settballer. Opelka avverget den første, men slo ut på den neste.

I 2. sett holdt spillerne serven til 3-3, Opelka med større problemer enn Ruud. Så skaffet amerikaneren seg til publikums glede to bruddballer i nordmannens serve, men Ruud avverget dem og holdt til 4-3 ved hjelp av tre serveess.

Casper Ruud er med 10.-plass på ATP-rankingen den lavest rangerte spilleren på Europas lag, men han er rangert foran samtlige spillere på verdenslaget.

Det spilles tre singlekamper og en doublekamp hver av de tre dagene. Fredag gir hver seier ett poeng, lørdag to poeng og søndag tre poeng. Første lag til 13 poeng vinner.

Europa har vunnet alle de tre tidligere utgavene av Laver Cup.

Den 211 centimeter høye amerikaneren er kjent for sine voldsomme server, og han innledet kampen forrykende da han ved hjelp av servene vant det første gamet blankt. Ruud brukte ikke lang tid på å slå tilbake og brøt Opelkas serve allerede til 2-1.

Nick Kyrgios, som tidligere har vært i tottene på Ruud, var svært aktiv på verdenslagets benk, coachet Opelka og ba publikum om mer lyd. Opelka lot seg inspirere og servet stadig hardere. Han halte i land tiebreak, men der var Ruud best.

(©NTB)

Flere nyheter: