Menu
Casper Ruud greide ikke å følge opp suksessen fra ATP-turneringen i Buenos Aires og forsvant ut av storturneringen i Rio de Janeiro allerede i første runde. Foto: Gustavo Garello, AP / NTB scanpix

Casper Ruud utslått i Rio av kvalifiseringsspiller

Casper Ruud kom brått ned på jorda etter å ha blitt første nordmann med en ATP-tittel. Tirsdag tapte han i første runde i storturneringen i Rio de Janeiro.

Av NTB | 19.02.2020 01:16:06

Sport: Kvalifiseringsspilleren Gianluca Mager fra Italia slo den 8.-seedede nordmannen 7-6 (7-4), 7-5, og dermed må Ruud belage seg på å falle ned fra 34.-plassen på ATP-rankingen som er den beste noensinne av en norsk tennisspiller.

Med seieren i Buenos Aires søndag forbedret Casper Ruud faren Christians 39.-plass fra 1995, som inntil denne uken var norsk rekord.

Ettersom Ruud i fjor var i kvartfinale i Rio-turneringen, mister han en god del poeng og kommer til å falle flere plasser.

Mager er nummer 128 på ATP-rankingen og befinner seg altså nesten 100 plasser bak Ruud, men slik så det ikke ut i Rio tirsdag. 25-åringen fra Sanremo spilte svært solid og ga Ruud store problemer.

Spillerne fulgte hverandre i første sett og holdt serven settet gjennom, men Mager var best i tiebreak og vant det 7-4.

Ruud spilte seg til en bruddball i 1. sett og hele seks stykker i 2. sett, men greide ikke å utnytte noen av dem. Mager skaffet seg to matchballer på 5-4, men Ruud avverget begge og utlignet til 5-5 ved å vinne fire poeng på rad.

På 6-5 avverget Ruud to nye matchballer, og han skaffet seg selv en gameball som kunne tvunget fram et nytt tiebreak. I stedet slo Mager tilbake, skaffet seg en femte matchball og vant den da Ruud slo ut.

Etter en time og 51 minutter var Ruuds deltakelse i Rio-turneringen over, etter kampens eneste servebrudd.

(©NTB)

Flere nyheter: