Menu
Casper Ruud tapte mot Jegor Gerasimov i Australian Open. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB scanpix.

Casper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama

Saken oppdateres.

Av NTB | 21.01.2020 15:40:08

Sport: Casper Ruud klarte ikke innfri favorittstempelet han hadde mot Gerasimov i første runde av Australian Open. Etter fem sett og 3,5 timers spill var det klart at det ble en tidlig og skuffende exit fra årets første Grand Slam-turnering.

Nordmannen tapte de to første settene, utlignet til 2-2, men klarte ikke fullføre snuoperasjonen. Det ble til slutt 2-3-tap mot Gerasimov, etter en høydramatisk oppgjør i Melbourne – der kampen ble avgjort på tiebreak.

– Det er kjempesurt. Men sånn er sport og sånn er tennis. Det er små marginer og de var ikke helt på Caspers side i dag, sa Caspers far, Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

Hviterusserens server ,samt smårufsete spill fra Ruud gjør at årets første Grand Slam-turneringen endte med en skuffende tidlig exit etter 3-6, 6-7, 6-1, 6-4, 6-7.

Hviterusseren vant det første settet 6-3 etter knallgode server og svakt spill fra sin norske motstander. Snarøya-spilleren gjorde hele ti upressede feil i første sett, og da blir det vanskelig å slå en topp 100-spiller.

Gerasimov er ranket som nummer 98 i verden, Ruud nummer 48.

Det andre settet ble langt jevnere og til slutt meget spennende. Hviterusseren fortsatte sitt solide servespill, men denne gangen var nordmannen mer på høyden. Ruud hadde i tillegg en settball han ikke tok vare på, og dermed måtte settet avgjøres i tiebreak. Her vant hviterusseren til slutt 7-6.

Dermed måtte Ruud vinne de tre neste settene for å ta seg videre i turneringen. Det klarte Ruud bare nesten.

I det fjerde settet fikk nordmannen en drømmestart da han brøt Gerasimovs serve på første forsøk. Deretter kontrollerte Ruud settet inn til 6-4 og sørget for en dramatisk avslutning på kampen.

Dermed måtte kampen avgjøres i et femte og siste sett. Her fulgte spillerne hverandre som skygger til 6-6 og kampen måtte avgjøres på tiebreak. Her klarte ikke Ruud fullføre comebacket og tapte 6-10.

– Han (Gerasimov) fikk noen krefter i det femte settet, men all ære til Gerasimov som holdt hele veien ut og spilte et veldig godt femtesett, sa Christian Ruud til Eurosport.

Et lite plaster på såret er det kanskje at Ruud får med seg 550.000 kroner på kontoen for innsatsen.

Den norske tennisprofilen var for første gang i karrieren inne blant de 50 beste på ATP-rankingen i forrige uke. Da lå han på 46.-plass. Denne uken er han som nevnt å finne på 48.-plass.

Dermed er det Jegor Gerasimov som skal møte Alexander Zverev i andre runde av Australian Open. Tyskeren er ranket som nummer sju i verden. Zverev slo i sin kamp ut 76.-rankede Marco Cecchinato.

Før turneringen startet uttalte Ruud at han måtte finne en måte å nøytralisere Gerasimovs serve. Det var han ikke i nærheten av i starten av kampen.

I tredje sett så det ut som kreftene til Gerasimov begynte å ta slutt. Da våknet nordmannen, hentet fram superkreftene og feide motstanderen av banen. Casper Ruud vant tredje sett 6-1.

Far og trener, Cristian Ruud sier Gerasimov spilte feilfritt i de to første settene og at det var godt gjort av Casper å komme tilbake.

Flere nyheter: