reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Casper Ruud røk ut av US Open i tredje runde mot Matteo Berrettini. Foto: Seth Wenig/AP/NTB scanpix.

Casper Ruud ute av US Open etter 0-3-tap for Matteo Berrettini i tredje runde

Casper Ruud (21) tangerte sin beste Grand Slam-prestasjon i US Open, men i tredje runde ble det bom stopp og tap i tre strake sett mot Matteo Berrettini.

Av NTB | 05.09.2020 21:53:00

Sport: Årets US Open ble sett på som en mulighet til å få det virkelige gjennombruddet i verdenseliten for den norske tennisstjernen. Men til tross for flere koronaforfall ble det bare en kopi av prestasjonen hans i French Open i fjor.

Den gang var det legenden Roger Federer som ble for sterk for Ruud, i år måtte han gi tapt for sjetteseedede Berrettini. Ruud var seedet som nummer 30 i US Open.

Lørdagens kamp viste at det er en klasseforskjell mellom de to på hardcourt. Ruud hang godt da ballen var i åpent spill, men ble en smågutt stilt opp mot Berrettinis 13 serveess og 40 vinnere. Til slutt vant Berrettini 6-4, 6-4 6-2. Ruud klarte ikke å ta ett eneste poeng i Berrettinis servegame tross fem breakballer.

Berrettini og Ruud har møttes en gang tidligere. Da endte det med Ruud-seier i Grand Slam-turneringen French Open i fjor. Det var imidlertid på grus, og siden da har Berrettini spilt seg opp i verdenseliten. På hardcourten i New York var italieneren et lite knepp for god for nordmannen.

I det første settet kom Ruud tidlig skjevt ut og tapte et servegame. Det var alt italieneren trengte for å sikre seg 6-4-seier i første sett. I egen serve var nemlig Berrettini suveren. Italieneren vartet opp med åtte serveess i førstesettet, mot Ruuds to.

I grunnlinjespillet var imidlertid Ruud fullt på høyde med motstanderen. Det ble dermed det jevnt åpningssett, der Berrettini vant 30 poeng mot Ruuds 28.

Berrettini prøvde i hele kampen å presse Ruud på nordmannens backhand.

I andresettets niende poeng var det derimot Berettini som fikk breakball. Den utnyttet italieneren til det fulle, og brøt til 5-4-ledelse med en sikker vinner. Dermed tok han andresettet 6-4.

I tredjesettet åpnet Ruud igjen med å holde serven, og i det andre poenget fikk han to breakballer uten at han klarte å utnytte noen av dem. I poenget etter var det i stedet Berrettini som igjen var kald da det gjaldt som mest og brøt Ruuds serve til 2-1.

Da italieneren også brøt til 4-1 var kampen så godt som avgjort. Han vant det tredje settet 6-2.

Han får også med seg en pen pengesum hjem etter å ha kommet til tredjerunden. For det belønnes han med 163.000 dollar. Det tilsvarer nesten 1,5 millioner kroner.

Ruud er sønn av den tidligere tennisstjernen Christian Ruud, som i sin beste prestasjon kom seg til andrerunden i US Open. Han fulgte lørdagens kamp fra tribunen.

De to servesterke kamphanene fulgte hverandre riktig nok tett, men i de viktige poengene der det var mulighet for å bryte motstanderens serve, grep Berrettini dem, mens Ruud ikke maktet det.

Ruud gikk offensivt ut i andresettet og tok et blankt servepoeng i det første gamet. Ruud gjorde alt han kunne for å bryte italienerens serve og presset ham hardt i andresettet. Men hver gang Ruud nærmet seg, vartet Berrettini opp med et serveess eller en vinner som berget ham.

Casper Ruud var ranket som nummer 37 i verden før turneringen i New York, og vil klatre på verdensrankingen etter prestasjonen i Grand Slam-turneringen.

Flere nyheter: