Menu
Den norske tennisstjernen Casper Ruud er ute av Australian Open før første kamp. Foto: Mark Baker / AP / NTB

Casper Ruud trekker seg fra Australian Open på grunn av ankelskade

Den norske tennisstjernen Casper Ruud er ute av Australian Open før første kamp. Han trekker seg på grunn av en ankelskade, men den betegnes ikke som alvorlig.

Av NTB | 18.01.2022 05:51:44

Sport: Nordmannen som er rangert som nummer åtte i verden, skulle ha møtt slovakiske Alex Molcan i første kamp tirsdag.

– Nå på søndag trente jeg med Medvedev. Da tråkket jeg over i en bevegelse på banen. Når man tråkker over, er det gjerne leddbånd og sener og sånt som får seg en smell. Det kan jo ryke hvis det er virkelig ille. Og det var det heldigvis ikke i dette tilfellet, forteller Ruud til NTB.

– Men å prøve å bli klar på to dager, ble litt for optimistisk. Jeg håpet på at det kunne gå. Men jeg merker i dag at jeg ikke har mulighet til å være 100 prosent. Og for at jeg skal spille god tennis, må beina henge med, og de må funke som trommestikker. Og det klarer jeg ikke med de smertene og den korte tiden jeg har fått nå. Så det er litt uflaks. Å få det på en søndag før en Grand Slam er ikke det man ønsker, men heldigvis er det ikke for alvorlig. Men igjen dessverre for ille til at jeg klarer å gå på banen i dag, fortsetter han.

Ruud erstattes av Roman Safiullin, som var «lucky loser» i trekningen, melder nyhetsbyrået.

Flere nyheter: