Menu
Casper Ruuds forehand i sving mot Roberto Bautista Agut. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press via AP / NTB

Casper Ruud til kvartfinalen i Montréal – snudde lang kamp mot Roberto Bautista Agut

Tennisstjernen Casper Ruud fikk igjen trøbbel mot Roberto Bautista Agut, men kjempet seg tilbake og vant kampen. Der fikk han også advarsel fra dommeren.

Av NTB | 11.08.2022 22:40:49

Sport: Ruud vant til slutt 6-7 (4-7), 7-6 (7-4), 6-4 i en kamp som varte i over tre timer i Montréal i Canada. Det er den første seieren til Ruud over 34 år gamle Agut. De to foregående gangene har Agut gått av med seieren.

Nå venter vinneren av oppgjøret mellom Cameron Norrie og Felix Auger-Aliassime i kvartfinalen.

Etter få minutter i det avgjørende settet ble kampen stoppet i over en time på grunn av regn. Det ødela Ruuds momentum, men han var sterkest når det gjaldt likevel. I det avgjørende settet klarte Ruud å bryte spanjolen én gang. På 5-3 hadde han tre matchballer uten å lykkes før han servet inn seieren.

Dommeren viste til reglene om at en såkalt «bathroom break» fordrer at spilleren faktisk går på toalettet i tillegg til å skifte tøy.

– Er advarselen på 3000 dollar eller noe? spurte Ruud syrlig.

– Det vet jeg ikke noe om, svarte dommeren.

Ruud svarte med å hamre inn serve etter serve og sikret seg det første gamet på overbevisende vis. Utover i det andre settet fulgte de hverandre tett, men Agut ble for sterk.

I det første settet fikk Ruud flere bruddballer mot seg, men reddet alle. Spillerne brøt hverandre én gang hver, og settet gikk til tie break. Der var spanjolen mest solid og vant 7-4.

Veien videre har store muligheter for Ruud. De tre øverst seedede spillerne er allerede slått ut: Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas.

Turneringen i Montréal er en Masters 1000-turnering, som er på nivået under de fire Grand Slam-turneringene på ATP-touren. Ingen av Ruuds titler har kommet på dette nivået. Nordmannen har ni turneringsseirer, alle på 250-nivå.

Etter det første settet måtte publikum vente på Ruud, som hadde bedt om en toalettpause. Da han kom tilbake omkring ti minutter senere, fikk han en advarsel av dommeren. Årsaken? Han hadde ikke vært på toalettet, men kun skiftet tøy.

I sett to fortsatte den jevne duellen. Begge brøt hverandre én gang. I tiebreaket tok Ruud ledelsen 4-0 og kontrollerte inn settet. Etter regnpausen var Ruud den klart sterkeste. Han fikk publikum med seg og leverte noen imponerende vekslinger på veien mot seieren. Ekstra jubel ble det for en av hans mange backhand-vinnere.

(©NTB)

Flere nyheter: