Menu
Casper Ruud er klar for kvartfinale i grusturneringen i Roma etter å ha slått amerikaneren Jenson Brooksby. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Casper Ruud til kvartfinale i Roma – ingen drømmeduell mot Nadal

Det blir ikke noe møte mellom Casper Ruud og idolet Rafael Nadal i kvartfinalen i Roma-turneringen. Der venter i stedet canadiske Denis Shapovalov.

Av NTB | 12.05.2022 22:46:17

Sport: Ruud slo amerikanske Jenson Brooksby i strake sett i sin åttedelsfinale. Han hadde håpet å møte Nadal, men den etterlengtede drømmeduellen må vente. Den tredjeseedede spanske veteranen vant det første settet greit, men tapte 6-1, 5-7, 2-6 for Shapovalov i sin åttedelsfinale.

Den 23 år gamle nordmannen vant 6-3, 6-4 over sin to yngre motstander Brooksby. Snarøya-spilleren hadde full kontroll på kampen og spilte på seg mer og mer selvtillit. Kampen varte en time og 36 minutter.

– Det var en litt kronglete kamp. Mye var bra, men det er også litt som kan forbedres til kvartfinalen. Det er en del feil jeg må kutte ned på, sa Casper Ruud til NTB.

– Han var en litt ekkel motstander som jeg møtte for første gang. Man vet ikke helt hva man får, så jeg er fornøyd med at jeg fikk dratt det i land. Jeg servet bra og klarte å holde serven etter et brudd i hvert sett.

Det er åttende gang at Ruud har klart å ta seg til kvartfinale i en Masters 1000-turnering.

– Han har slag som ingen andre slår og en spesiell spillestil. En av de yngre som har klatret og tatt seg til topp 50. Jeg har ikke møtt ham tidligere og håper at erfaringen fra grus går i min favør, sa Ruud til Eurosport.

Nordmannen tok hjem de tre første servegamene sine greit. Brooksby fikk en bruddball i det fjerde, men Ruud avverget den.

Ruud servet åpningssettet med 6-3 etter å ha avverget to bruddballer. Ruud misbrukte tre settballer før den fjerde satt.

Han servet bra i førstesettet, men hadde en del unødvendige såkalte upressede feil.

Nordmannen skaffet seg flere bruddballer i det andre settet og brøt til 2-1. Han servet blankt til 3-1. Siden holdt Ruud serven og kunne serve hjem kampen på stillingen 5-4. Han utnyttet den første matchballen.

Brooksby fra Sacramento i California er nummer 38 på siste ATP-ranking, mens Ruud er nummer ti. Ruud tok sin amerikanske motstander på største alvor. Brooksby nærmest feide den belgiske stjernen David Goffin av banen med 6-0, 7-6 onsdag.

Amerikaneren fikk større problemer i sin serve. Ruud hadde to bruddballer i amerikanerens annet servegame, men bruddet kom først i det neste til 4-2-ledelse i det første settet.

(©NTB)

Flere nyheter: