Menu
Casper Ruud returnerer en av servene til Reilly Opelka i semifinalen i ATP-turneringen i Genève. Nordmannen vant kampen og er klar for finale lørdag. Foto: Salvatore Di Nolfi, Keystone via AP / NTB

Casper Ruud til finalen i Genève: – Håper på flere ballvekslinger lørdag

Casper Ruud er klar for å forsvare sin tittel i Genève-turneringen. Han slo den amerikanske servekanonen Reilly Opelka i strake sett i semifinalen.

Av NTB | 20.05.2022 17:45:59

Sport: Nordmannen vant 7-6 (7-2), 7-5 i en kamp med bare ett servebrudd. Det sto Ruud for i kampens nest siste game. Kampen varte akkurat halvannen time.

– Det var nok en utfordrende match, og marginene var heldigvis litt på min side i dag. Det var et par slag og noen ballvekslinger som gikk min vei. Det er viktig mot en spiller som Opelka, som har den ekstreme serven, sa Ruud til NTB.

– Det ble ikke så mye spill om poengene, men jeg tok vare på sjansene jeg fikk og er fornøyd med det. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å forsvare tittelen min, men jeg håper på litt flere ballvekslinger i finalen.

Motstander lørdag blir portugiseren João Sousa, som rett etter Ruuds kamp gjorde kort prosess med Richard Gasquet i sin semifinale og vant 6-2, 6-2. Ruud har møtt 33-årige Sousa to ganger før, begge på grus i Brasil i 2019, og han vant begge ganger.

Sousa spilte semifinale også i double fredag kveld, men tapte den i strake sett. Derfor slipper han to kamper også lørdag. Finalen starter i utgangspunktet 15.00, rett etter doublefinalen.

Det første settet måtte avgjøres i tiebreak etter at spillerne holdt serven hele veien til 6-6. Ruud vant poeng i Opelkas serve til 2-1 og 5-2 og kunne serve hjem første sett med 7-2.

Etter 22 game uten et eneste servebrudd fikk Ruud en mulighet som han utnyttet til å ta ledelsen 6-5. Han servet deretter hjem gamet, settet og kampen til 7-5.

Ruud tapte derimot for den storvokste amerikaneren i kvalifiseringen til Australian Open i 2017.

Etter lørdagens finale vender Ruud blikket mot Grand Slam-turneringen Roland-Garros, der han møter den franske veteranen og hjemmefavoritten Jo-Wilfried Tsonga i første runde.

Ruud var ikke særlig presset i sin egen serve i første sett, men var heller ikke nær brudd i Opelkas server. Med sine 2,11 meter på strømpelesten har amerikaneren serven som sin styrke og er vanskelig å bryte. Opelka noterte 12 serveess fredag mot Ruuds to.

Ruud har tidligere møtt Opelka fire ganger, vunnet tre og tapt en gang. Sist de to møttes var i lagkonkurransen Laver Cup i fjor, da Ruud representerte Europa og Opelka Amerika.

(©NTB)