Menu
Casper Ruud er klar for en ny finale i ATP-turneringen i Genève. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP / NTB

Casper Ruud til finale i Genève med seier i strake sett over Reilly Opelka

Casper Ruud er klar for å forsvare sin tittel i Genève-turneringen. Han slo amerikanske Reilly Opelka i strake sett i semifinalen.

Av NTB | 20.05.2022 16:00:56

Sport: Nordmannen vant 7-6 (7-2), 7-5 i en kamp med bare ett servebrudd. Det sto Ruud for i kampens nest siste game. Kampen varte halvannen time.

Ruud var ikke særlig presset i sin egen serve i første sett, men var heller ikke nær brudd i amerikaneren server. Opelka med sine 2,11 meter på strømpelesten har serven som sin styrke og er vanskelig å bryte. Opelka noterte 12 serveess fredag mot Ruuds to.

Det første settet måtte avgjøres i tiebreak etter at spillerne holdt serven hele veien til 6-6. Ruud vant poeng i Opelkas serve til 2-1 og 5-2 og kunne serve hjem første sett med 7-2.

Etter 22 game uten et eneste servebrudd fikk Ruud en mulighet som han utnyttet til å ta ledelsen 6-5. Han servet deretter hjem gamet, settet og kampen til 7-5.

Ruud har tidligere møtt Opelka fire ganger, vunnet tre og tapt en gang. Sist de to møttes var i lagkonkurransen Laver Cup i fjor, da Ruud representerte Europa og Opelka Amerika.

Ruud tapte derimot for den storvokste amerikaneren i kvalifiseringen til Australian Open i 2017.

Han møter enten franske Richard Gasquet eller portugisiske João Sousa i lørdagens finale.

(©NTB)

Flere nyheter: