Menu
Casper Ruud røk ut av ATP-turneringen på Mallorca torsdag etter tap mot Daniil Medvedev. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Casper Ruud tapte for verdenstoeren – slått ut av ATP-turneringen på Mallorca

Casper Ruud kom til kort i kvartfinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev i ATP-turneringen på Mallorca torsdag. Russeren vant med settsifrene 7-5, 6-1.

Av NTB | 24.06.2021 17:24:03

Sport: Russerens servebrudd ble avgjørende i kampen der Ruuds server ikke var helt på det nivået man er vant til å se.

De to duellantene fulgte hverandre tett i det første settet, der de begge vant hver sine servegame. I game nummer elleve fikk derimot russiske Medvedev sjansen til å bryte serven til Ruud.

Russeren misset på den første bruddballen, og det ga Ruud en sjanse til å redde inn gamet. Medvedev lot seg ikke be to ganger og brøt serven da Ruud skjøt i nettet. Medvedev servet inn det siste gamet og vant det første settet 7-5.

I løpet av de tre første servegame hadde seerne fått se tre servebrudd, der Medvedev sto for to av dem. I det fjerde gamet kom russeren til hektene igjen og økte dermed ledelsen sin til 3-1 og ga Ruud trøbbel med tanke på avansement.

Medvedev fortsatte å storspille og brøt Ruuds fjerde servegame på fire forsøk. Dermed sto det 4-1 til russeren, og seieren var så godt som sikret for verdenstoeren.

Pablo Carreño Busta venter nå i semifinalen for Medvedev. Han er seedet som nummer fire i turneringen, plassen foran Casper Ruud. Medvedev er seedet som nummer én i turneringen

Fremover venter oppvarming til Wimbledon for Ruud. Den ikoniske turneringen starter 28. juni.

Sett nummer to startet som det første sluttet. Medvedev brøt igjen Ruuds serve etter gode ballvekslinger. Dermed hadde Ruud en stor jobb foran seg om det skulle bli avansement.

Ruud slo Tennys Sandgren i strake sett i tirsdagens kamp med sifrene 6-3 og 6-4. men i torsdagens kvartfinale ble det stopp for nordmannen. Ruud er også ute av doubles-turneringen i samme turnering.

(©NTB)

Flere nyheter: