Menu
Casper Ruud var i aksjon igjen og spiller for tiden en oppvisningsturnering i Kitzbühel. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Casper Ruud tapte for Dominic Thiem i Kitzbühel

Casper Ruud var i aksjon på tennisbanen igjen etter en lengre koronapause. Det ble derimot tap for Dominic Thiem i strake sett.

Av NTB | 07.07.2020 17:18:18

Sport: Ruud åpnet mot østerrikernes stjerneskudd som har gitt navnet til turneringen Thiems 7 hvor også sju andre tennisstjerner deltar. Den 26 år gamle østerrikeren er ranket som nummer tre i verden, mens Ruud er foreløpig ranket som nummer 36.

Det ble til slutt 7-5, 7-6 (7-4) til Thiem i et svært jevnt oppgjør. Østerrikeren vant førstesett hvor det første servebruddet kom på stillingen 5-5. Han holdt sin egen serve og tok etter det enkelt hjem settet.

Nordmannen viste mye bra spill, men misset litt da mulighetene bød seg. Han klarte derimot ikke å tilrive seg breakmuligheter mot Thiem i åpningssettet.

De to fulgte hverandre fram til 6-6, og settet måtte avgjøres i tie break. Den 21 år gamle nordmannen ledet også der 4-1, men seks strake poeng til Thiem ble de 7-4 og settet 7-6.

I den andre kampen i gruppe A møtte tyske Jan-Lennard Struff russeren Andrej Rublev. Tyskeren vant det første settet 6-3, mens russeren tok hjem andresettet med 6-4. Den kampen ble avgjort et såkalt matchtiebreak hvor Rublev var best og vant 15-13.

Fredag er det semifinaler mellom de to beste fra de to gruppene. Lørdag er det kamp om 3.-plass og finale.

Matteo Berrettini (Italia), Dennis Novak (Østerrike), Karen Khatsjanov (Russland) og Roberto Bautista Agut (Spania) spiller i den andre gruppen.

I det andre settet klarte Ruud å endelig å bryte motstanderens serve til en 3-1-ledelse. Han var også oppe i en 4-1-ledelse i settet, men tapte tre game på rad slik at Thiem kunne utligne til 4-4.

Onsdag skal Ruud møte Struff og avslutter mot Rublev torsdag. Han må helst slå Struff for å ha sjanse til avansement. I det oppgjøret blir tempoet trolig noe høyere enn det var i matchen mot Thiem.

(©NTB)

Flere nyheter: