Menu
Casper Ruud i aksjon mot Cameron Norrie i onsdagens kveldskamp i ATP-sluttspillet i Torino. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Casper Ruud snudde til seier mot Cameron Norrie i ATP-sluttspillet

Casper Ruud hevet seg mange hakk fra et begredelig åpningssett og slo Cameron Norrie i ATP-sluttspillet i Torino onsdag. Semifinalehåpet lever for fullt.

Av NTB | 17.11.2021 23:08:47

Sport: Tennisproffen fra Snarøya vant oppgjøret med settsifrene 1-6, 6-3, 6-4. Det var hans første seier i prestisjeturneringen i Nord-Italia. Fredag vil Ruud ta seg videre fra gruppespillet om han slår russeren Andrej Rublev.

I åpningssettet viste nordmannen seg fra sin svakeste side på lang tid. Han gjorde svært mange feil, og Norrie trengte kun litt over en halvtime på å ta første stikk.

Men i sett to var Ruud betraktelig bedre. Han fikk kontroll på egen serving og lot ikke lenger Norrie diktere kampen. Gjennombruddet kom da han brøt briten til 5-3.

Ruud koblet grepet om seieren med en vellykket bruddball som ga norsk 3-2-ledelse i det tredje settet. Deretter styrte han det hele inn og avgjorde på sin fjerde matchball.

Der virket han preget og trøblet stort de gangene Norrie slo ballen opp i backhanden på nordmannen. Ruud ble brutt første gang i sitt andre servegame, og Norrie lyktes på nytt da han føk opp i 5-1 på sin andre bruddball i kampen.

Ruud hadde mye å rette på, men en kort pause gjorde ham godt. Han viste helt andre takter, utlignet matchen og tok hjem seieren.

Mandag spilte Ruud en tidvis imponerende åpningskamp mot Novak Djokovic. Da rystet han verdenseneren i innledningen og holdt ham til tiebreak. Serberen ble til slutt for sterk og vant i strake sett.

Det er bare årets beste poengplukkere som får delta i ATP-sluttspillet.

26 år gamle Norrie ble i timene før duellen hentet inn som erstatter for en albueskadd Stefanos Tsitsipas (nummer fire i verden). Det gjorde plutselig Ruud til favoritt, men det så ikke sånn ut i første sett.

For halvannen måned siden utklasset han Norrie i finalen som ga ham en ATP-tittel i San Diego. Det var hans første tourtriumf på hardcourt.

(©NTB)

Flere nyheter: