Menu
Casper Ruud server mot franske Jo-Wilfried Tsonga. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Casper Ruud snudde småtung start – klar for 2. runde i Roland Garros-turneringen

Casper Ruud (23) måtte tåle en tøff fight fra den franske veteranen Jo-Wilfried Tsonga (37), men kjempet seg til 2. runde i Roland Garros-turneringen tirsdag.

Av NTB | 24.05.2022 17:31:07

Sport: 1. rundekampen på hovedbanen Phillipe Chatrier i Paris endte med sifrene 6-7, 7-6, 6-2, 7-6 i Ruuds favør.

Den klassiske arenaen var nærmest fullsatt, og hovedparten av de 15.000 tilskuerne hadde som mål å bidra til at 37-årige Tsonga fikk forlenget karrieren sin. Veteranen varslet allerede i forkant at Grand Slam-turneringen på hjemmebane blir hans siste i karrieren.

Å slå Casper Ruud viste seg imidlertid å bli en for vanskelig oppgave for Tsonga. Nordmannen var i egen klasse i sett nummer tre, og kjempet deretter inn seieren i det fjerne. Han kan nå se fram i mot et møte med finske Emil Ruusuvuori i 2. runde.

Finnen slo franske Ugo Humbert 3-2 (6-2, 2-6, 6-7, 6-4, 6-2) tidligere tirsdag.

I det første settet fulgte riktignok den norske stjernen og Tsonga hverandre som skygger fram til 6-6. I tiebreaket skaffet franskmannen seg flere settballer, men Ruud parerte de to første. Den tredje utnyttet imidlertid 37-åringen til stor jubel.

Også andre sett gikk til 6-6 og tiebreak etter at både Ruud og Tsonga hadde brutt hverandres serve én gang på veien. I tiebreaket avgjorde nordmannen settet på den første matchballen han spilte seg fram til.

Sett nummer tre viste så med all tydelighet nivåforskjellen mellom de to. Ruud brøt franskmannens serve til 3-1-ledelse og så seg deretter aldri tilbake. Til slutt ble det settseier 6-2.

Det ville imidlertid ikke Ruud ha noe av. Han brøt tilbake til 6-6 mot en fransk veteran som tydelig ikke har den samme fysikken som nordmannen. Han måtte ha hjelp fra en fysioterapeut for å massere en vond skulder i forkant av tiebreaket.

Da spillet ble gjenopptatt etter den medisinske timeouten, skaffet Ruuds seg raskt grepet. Nordmannen tok de fire første poengene i tiebreaket og styrte deretter inn settseieren og kampen på enkelt vis.

Det avgjørende tiebreaket endte 7-0. I forkant av den siste serven kjempet Tsonga med tårene.

Dermed endte åpningen på et av sesongens store høydepunkter med en hardt tilkjempet seier for Ruud.

Ruud har aldri avansert forbi 3. runde i Grand Slam-turneringen på grus i Paris. Denne gangen ligger alt til rette for det. Tirsdag viste han form.

Det fjerde settet ble langt jevnere enn det tredje. Tsonga forsvarte egen serve bedre, og fulgte Ruud til stillingen 5-5. Deretter brøt franskmannen overraskende nordmannen og skaffet seg en sjanse til å serve hjem kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: