Menu
Casper Ruud slo amerikanske John Isner i ATP Cup fredag. Foto: Trevor Collens / AP / NTB scanpix

Casper Ruud med imponerende seier

Casper Ruud slo amerikanske John Isner, som er ranket som nummer 19 i verden, i Norges andre kamp i ATP Cup fredag.

Av NTB | 03.01.2020 08:10:05

Sport: Det ble en tett kamp mellom Casper Ruud og USAs høyest rankede tennisspiller, John Isner. Amerikaneren vant det første settet 7-6, før Ruud slo tilbake i andre sett. Den norske 21-åringen vant det tredje og avgjørende settet 7-5.

Isner er nummer 19 på verdensrankingen i tennis, og dette er første gang Ruud slår en topp 20-spiller.

– Jeg gjorde det jeg sa før jeg gikk på banen – å prøve å nøytralisere serven hans så godt som mulig. Han har jo en ekstrem høyde og en ekstremt bra serve, så jeg følte at jeg gjorde det bra, sa Ruud til Eurosport etter kampen.

– Jeg spilte veldig bra og en nesten feilfri kamp, så mer enn det kan jeg ikke be om av meg selv, fortsatte han.

– Det er en fantastisk start på året å slå en topp 20-spiller på denne måten. Han var knallhard på hvert poeng, og Isner, som er en utrolig rutinert spiller, visste etter hvert ikke helt hva han skulle gjøre, så da klarte Casper å snu kampen, sa han til Eurosport.

Ruuds seier førte til at Norge utlignet til 1-1 mot USA i lagturneringen ATP Cup i Australia. Norge og Viktor Durasovic tapte første kamp mot Taylor Fritz. Den kampen endte 6-2, 6-2.

– Jeg er ganske skuffet over at jeg ikke presterte litt bedre og håndterte nervene litt bedre enn det jeg gjorde, sa Durasovic etter sin kamp.

Neste på programmet er en avgjørende doublekamp mot USA.

– Det er gode doublespillere de møter, men alt kan skje. Amerikanerne er klare favoritter, men det var også Isner, sa Sørvald.

Nordmannens analysesjef, Øivind Sørvald, beskrev seieren som en «utrolig opplevelse».

(©NTB)

Flere nyheter: