Menu
Casper Ruud er klar for finale i Gstaad. Her fra fredagens seier over Jaume Munar. Foto: Anthony Anex / Keystone via AP / NTB

Casper Ruud lekte seg videre til finale i Gstaad

Casper Ruud feide Albert Ramos-Viñolas av banen og er klar for finale i ATP 250-turneringen i Gstaad. Nordmannen seiret med settsifrene 6-2, 6-0.

Av NTB | 20.07.2022 14:50:42

Sport: Tittelforsvarer Ruud fikk en flott åpning på fredagens match og brøt sin spanske motstander ved første anledning og gikk opp i en tidlig 3-0-ledelse. Snarøya-gutten brøt nok en gang og sikret 6-2 i det første settet.

Også i det andre settet fikk Ruud servebrudd ved første mulighet. Ramon-Viñolas gjorde flere enkle feil og ga sin norske motstander en enkel vei til finalen.

Ruud spilte solid og begynner å finne storformen som førte ham til tre strake turneringsseirer i Båstad, Gstaad og Kitzbühel i fjor. I år røk Ruud ut i første runde i Båstad, mot Francisco Cerundolo som endte opp med å vinne turneringen.

I Gstaad har Ruud ennå til gode å tape et eneste sett. Med turneringsseier i Geneve i mai og i Gstaad i fjor har Ruud nå vunnet 15 strake kamper på sveitsisk jord.

I årets finale venter Matteo Berrettini. Italieneren knuste Dominic Thiem i strake sett i sin semifinale tidligere på dagen.

26-åringen fra Italia trives best på gressunderlag, noe han viste i Wimbledon i fjor, da han gikk hele veien til finalen. Berrettini har vært helt oppe på 6.-plass på ATP-rankingen, men denne sesongen har skader og sykdom kommet i veien for Berrettini, som nå er på 14.-plass på rankingen.

I årets Wimbledon måtte Berrettini trekke seg på grunn av koronasmitte, etter at han hadde seilet opp som en av favorittene ved å vinne to gressturneringer i forkant av Grand Slam-turneringen i London.

Før han vant ATP 250-turneringen i Stuttgart og den påfølgende ATP 500-turneringen på Queen’s Club i London, var Berrettini ute med skade i tre måneder etter en operasjon i høyrehånda.

Der skal Ruud igjen prøve å forsvare ATP-poengene han tjente på å vinne turneringen ifjor. Selv om Ruud skulle ende opp med å vinne i Gstaad, vil han bli tatt igjen på ATP-rankingen av Carlos Alcaraz dersom spanjolen går til finale i ATP 500-turneringen i Hamburg senere i dag.

Ved å komme til finalen i Gstaad har i alle fall Ruud klart å holde tidligere verdensener Novak Djokovic bak seg på ATP-rankingen.

Berrettini har møtt Ruud fire ganger tidligere og det har endt med to seirer til hver. Sist møte var i ATP Masters 1000-turneringen i Madrid i 2021, der Berrettini for første gang slo Ruud på grus, med sifrene 6-4, 6-4.

Etter finalen i Gstaad vil den neste turneringen for Ruud være ATP250-turneringen i Kitzbühel neste uke. Han er også tittelforsvarer i den turneringen, som spilles på grus.

(©NTB)