Menu
Casper Ruud slo Matteo Berrettini lørdag. Foto: Alfredo Falcone / LaPresse via AP / NTB

Casper Ruud klar for semifinale i Roma Masters etter uhyre sterk snuoperasjon

Casper Ruud tapte det første settet for Matteo Berrettini i Roma Masters, men snudde og vant etter tre sett. Nå er han klar for semifinale i storturneringen.

Av NTB | 19.09.2020 15:22:57

Sport: Ruud fikk dermed sin revansje mot Berrettini, som slo ut Ruud av US Open i 3. runde for to uker siden.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var «crazy». Jeg gjorde mitt beste og tok sjansene når de kom. Det så mørkt ut en periode i tiebreak, men jeg holdt ut og tok hver sjanse jeg fikk, sier Ruud i et intervju på Eurosport.

– Jeg vet egentlig hva jeg skal si om kampen, det var en sinnssyk kamp, fortsetter Ruud.

Etter at det sto 1-1 etter to sett, ble alt avgjort i det tredje settet i nærmere 30 varmegrader i Roma. Der fulgte spillerne hverandre tett i det som endte med et tiebreak.

I semifinalen venter etter alle solemerker giganten Novak Djokovic, som også er førsteseedet i turneringen. Det blir Ruuds første Masters 1000-semifinale. Masters 1000 er nivået under Grand Slam-turneringene.

– Det kommer til å bli den tøffeste utfordringen i karrieren min så langt. På norsk sier vi at ballen er rund, så alt kan skje. Jeg skal være så klar som jeg bare kan, sier Ruud.

Så hamret italieneren inn tre strake poeng og vant både gamet og det første settet 6-4.

Ruud holdt sin egen serve i hele settet og vant til slutt det andre settet overbevisende 6-3. Dermed var det duket for et tredje og avgjørende sett.

– Mamma mia, skrek Berrettini noen minutter senere på 2-0 til Ruud.

Det så ut til å hjelpe. På 3-2 til Ruud brøt Berrettini tilbake til 3-3. Nordmannen var også i trøbbel på 4-3 til Berrettini, men snudde 15-30 til 50-40 og 4-4.

Spillerne holdt egen serve til 6-6, som betød tiebreak. Berrettini så ut til å ha kontroll på 5-3 i tiebreaket, men tre gode server senere hadde Ruud matchball på 6-5.

Der innfridde han og vant. Nå venter mest sannsynlig Djokovic.

Der var Ruud sterkest og vant, etter å ha spilt i over tre timer. Ruud lå under 3-5 i tiebreaket, men vant fire poeng på rad og tok hjem seieren med 7-5. Det var Ruuds første seier over en spiller ranket topp ti på verdensrankingen.

I sin første Masters 1000-kvartfinale åpnet Ruud oppgjøret med å bli brutt av Berrettini, før nordmannen hadde en kjempemulighet til å utligne til 5-5 da han ledet 40-30 på Berrettinis serve.

Ruud åpnet det andre settet sterkt med å bryte Berrettini i italienerens første servegame. Dermed gikk Ruud opp til 2-0. Nordmannen fortsatte å storspille utover i det andre settet og vartet opp med flere lekre forehander og vinnerslag.

Ruud åpnet knallsterkt og ledet både 30-0 og 40-15 i det første gamet på Berrettini sin serve. Ruud holdt hodet kaldt, og etter flere breakballer, tok han sjansen og plasserte ballen helt på linjen til 1-0. Da begynte de italienske banneordene med 18-årsgrense fra Berrettini å hagle.

(©NTB)

Flere nyheter: