Menu
Casper Ruud vant i strake sett over Jaume Munar og er videre til semifinale i Gstaad. Foto: Anthony Anex / Keystone via AP / NTB

Casper Ruud klar for semifinale i Gstaad – slo spanjol i strake sett

Casper Ruud vant i strake sett over spanske Jaume Munar i kvartfinalen av ATP 250-turneringen i Gstaad fredag. Nordmannen vant begge settene etter tiebreak.

Av NTB | 22.07.2022 17:50:47

Sport: Ruud stiller som tittelforsvarer i Gstaad og hadde vunnet 13 strake kamper på sveitsisk jord før kampen mot Munar.

Kvartfinalemotstanderne hadde god kjennskap til hverandre fra før, etter å ha spilt sammen på Rafael Nadals akademi på Mallorca.

På ATP-nivå hadde de bare møttes én gang før. Det var i Båstad i 2018, der Ruud vant etter tre sett.

I fredagens kvartfinale unngikk Ruud å tape et sett. Nordmannen vant begge settene etter tiebreak med sifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4). I det første settet ga Ruud fra seg en sunn ledelse som spanjolen utlignet, mens han i det andre settet ledet 4-3 etter et servebrudd.

Han greide likevel ikke å holde det inn og ble brutt i gamet etter. Deretter gikk også det andre settet til tiebreak, der Ruud igjen viste seg sterkere enn Munar.

– Det var ikke den beste matchen fra meg, men i tiebreakene spilte jeg veldig godt. Jeg tok vare på sjansene mine og det er hva man trenger å gjøre her. Jeg har lykken på min side i Sveits, sa Ruud etter kampen i et intervju vist på Discovery.

Ramos-Viñolas er favoritt til å ta seg til semifinale og har møtt Ruud fem ganger før. Ruud tapte de tre første kampene mot spanjolen, men har vunnet de to siste oppgjørene. Senest i 1. runde av årets Wimbledon. Ruud har aldri møtt chilenske Jarry.

– Begge er gode spillere. Albert har jeg spilt mot flere ganger i karrieren allerede. Jarry tror jeg ikke at jeg har spilt mot, men jeg har trent med ham. Begge vil bli en tøff utfordring, sa Ruud.

For ett år siden gikk Ruud til topps i Gstaad, etter å ha vunnet grusturneringen i Båstad. Snarøya-gutten fulgte så opp med å sikre en tredje strake turneringsseier på grus i Kitzbühel.

Argentineren endte riktignok opp med å turneringen i Båstad og har fulgt opp med å slå verdensåtter Andrej Rublev i en grusturnering i Hamburg torsdag.

I ATP 500-turneringen i Tyskland stiller flere sterke tennisspillere. En av dem er det spanske stortalentet Carlos Alcaraz. Kommer spanjolen seg til finale i Hamburg, vil han gå forbi Ruud på ATP-rankingen, uavhengig om nordmannen ender opp med å forsvare tittelen i Gstaad.

Ruuds semifinalemotstander blir enten spanske Albert Ramos-Viñolas eller Nicolas Jarry fra Chile, som setter i gang med deres kvartfinale nå som Ruud-kampen er ferdig.

Det startet ikke like knirkefritt som tittelforsvarer i turneringene denne sommeren. Etter å ha gått inn i 2. runde i Båstad som førsteseedet, ble det tap i nordmannens åpningskamp mot Francisco Cerundolo.

(©NTB)