Menu
Casper Ruud fra turneringen i Indian Wells i oktober. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Casper Ruud klar for kvartfinale og historisk ATP-finale

Casper Ruud hadde få problemer med å ta seg av amerikanske Marcos Giron i ATP1000-turneringen i Paris torsdag. Dermed er Ruud kvalifisert til ATP-finalen.

Av NTB | 04.11.2021 20:54:54

Sport: Han er tidenes første nordmann som får delta i ATP-finalen. Den spilles i Torino.

Det gjorde Ruud med seier i strake sett (6-2, 6-1). Nordmannens tetteste rivaler i kampen om å bli topp åtte på rankingen har røket ut av turneringen i Paris, og de har dermed ikke mulighet til å dytte Ruud ut fra en topp åtte-plassering.

Jannik Sinner, som knuste Ruud i kvartfinalen i Wien sist, røk ut i 2. runde i Paris, mens britiske Cameron Norrie måtte tåle tap for Taylor Fritz i åttedelsfinalen torsdag.

Med seieren mot Giron skaffet Ruud poengmarginen han trengte for å sikre en plass i ATP-finalen i Torino.

Spillerne holdt serven sin i starten og det kunne se ut som det skulle bli en jevn kamp, men så viste Ruud hvorfor han har noe å gjøre i ATP-finalen.

I fjerde game klarte Ruud å ta poeng i motstanderens serve og få et overtak i settet. Ruud spilte seg til settball på 5-2, brøt motstanderens serve igjen og tok førstesettet suverent med 6-2.

Han var klart best, selv om han slo flere unødvendige feil enn motstanderen. De feilene ga Giron en livlinje, men de kom stort sett i amerikanerens serve og ble dermed ikke utslagsgivende.

I andresettet brøt Ruud igjen på Girons andre serve. Da nordmannen like etter brøt igjen og gikk opp i 5-1, var kampen langt på vei avgjort. Da kunne Ruud serve hjem kampen.

Nordmannen tapte ikke et eneste servegame.

I kvartfinalen i Paris venter tyske Alexander Zverev, som har slått Ruud den eneste gangen de har møttes tidligere.

Ruud, som tidligere var kjent som grusspesialist, viste bredden han har fått i spillet sitt på hardcourten. Særlig med backhandslagene ned langs linja, briljerte Ruud.

(©NTB)

Flere nyheter: