Menu
Casper Ruud er klar for finale i US Open. Foto: Pontus Höök / NTB

Casper Ruud klar for finale i US Open: – Vanskelig å beskrive med ord

Casper Ruud (23) fortsetter å flytte grenser. Nordmannen er klar for en historisk finale i US Open etter 3-1 i sett mot russiske Karen Khatsjanov (26).

Av NTB | 10.09.2022 00:30:57

Sport: – Dette var nok en god kamp fra meg. Vi var begge litt nervøse i starten, og man er nødt til å huske på at dette muligens var den største kampen i karrieren for oss begge. Seieren i det første settet ga meg ro, og i det andre og fjerde settet spilte jeg fenomenalt, sa en tydelig fornøyd Ruud i seiersintervjuet på indre bane.

Finaleplassen ble sementert med sifrene 7-6 (7-5), 6-2, 5-7 og 6-2. Den norske tenniskometen er dermed klar for sin andre Grand Slam-finale denne sesongen. I starten av juni tok Snarøya-gutten seg hele veien til finalen i Roland-Garros der det ble tap mot Rafael Nadal.

– Etter finalen i Roland-Garros var jeg selvfølgelig utrolig fornøyd, men likevel ydmyk nok til å tenke at det kunne bli min eneste finale i en Grand Slam-turnering. Nå er jeg tilbake noen måneder senere, så det er vanskelig å beskrive med ord, fortsatte 23-åringen.

Ruud vant de to første settene i fredagens semifinale, men russiske Khatsjanov svarte og reduserte til 2-1 i det tredje settet.

Etter et jevn åpning på det fjerde settet, klarte Ruud å bryte Khatsjanovs andre servegame. Nordmannen beholdt deretter momentumet og så seg heller aldri tilbake.

– Tennis er et psykologisk og fysisk spill, og noen ganger må man late som man føler seg bedre enn man gjør. Da handler det om å puste med magen, slo Ruud fast.

Snarøya-gutten er sikret å innta posisjonen som verdensener om han søndag står igjen som vinner av turneringen. Et eventuelt finaletap vil også holde til 1.-plass på ATP-rankingen dersom spanske Carlos Alcaraz taper sin semifinale mot amerikaneren Frances Tiafoe.

(©NTB)

Flere nyheter: