Menu
Casper Ruud kunne ta imot publikums hyllest etter å ha gitt Norge en drømmestart i kampen mot Kasakhstan om plass i Davis Cup-sluttspillet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Casper Ruud imponerte i Davis Cup-kvalifiseringen – 1-1 etter første dag

Casper Ruud slo Mikhail Kukusjkin i første kamp i Davis Cup-kvalifiseringen mot Kasakhstan og ga Norge en drømmestart i jakt på en historisk sluttspillplass.

Av NTB | 04.03.2022 21:31:54

Sport: Ruud vant kampen mot sin 160.-rangerte motstander 6-1, 6-4 foran fulle tribuner i riksanlegget i Oslo. Før siste dag står det 1-1, etter at Alexander Bublik like oppskriftsmessig slo Viktor Durasovic i strake sett.

Den kampen varte en snau time og endte 6-3, 6-2.

– Det var viktig å få en god start. Jeg var litt nervøs og usikker på egen form og kropp. Jeg har hatt en litt alvorlig skade, og jeg har gjort alt for å bli klar, sa Ruud i intervju på banen rett etter sin kamp.

Det er en strekk i magemuskulaturen som kostet ham noen turneringer i Sør-Amerika.

– Nå føles det nær perfekt. Litt smerter har jeg, men man må spille med litt smerter for landet sitt, sa han til stor jubel fra publikum.

Ruud tok første sett på 29 minutter, mens han måtte slite mer i det andre. Det varte i 43 minutter før den norske verdensstjernen kunne juble. Ruud er nummer åtte på verdensrankingen.

I fredagens andre kamp fikk 321.-rangerte Viktor Durasovic det som ventet for tøft mot Kasakhstans ener Alexander Bublik. Bublik er nummer 32 på ATP-rankingen.

(©NTB)

Flere nyheter: