Menu
Norges tennis håp Casper Ruud hadde ingen problemer mot den danske junioren Holger Rune i 1. runde av Monte Carlo Open. Foto: Heiko Junge / NTB

Casper Ruud greit videre til 2. runde i Monte Carlo

Danske Holger Rune ble ingen målestokk for Casper Ruud i 1. runde av tennisturneringen Monte-Carlo Masters. Nordmannen vant i strake sett.

Av NTB | 13.04.2021 15:50:23

Sport: Ruud, som spiller sin annen grusturnering for året, vant greit 6-2, 6-1.

Danske Rune er en 17-åring som kom inn i turneringen via wildcard og er ranket som verdens beste juniorspiller. Han er dermed i samme posisjon som Ruud var i for fem år siden.

– En grei kamp av Casper. Dansken gjør mye feil og overspilte nok litt. Casper servet ikke bra nok, men var god i grunnspillet. Det ble litt enklere enn vi hadde trodd, sa trener og far Christian Ruud til Eurosport.

Den 22 år gamle nordmannen fikk en forrykende start og gikk raskt opp i 3-0 i første sett før det var spilt elleve minutter. Deretter jevnet det seg ut, men ikke verre enn at Ruud tok det første settet 6-2 på litt over en halvtime.

I det andre settet var dansken litt mer med, men Ruud klarte å bryte motstanderens første servegame. Rune brøt riktignok tilbake umiddelbart, men et nytt servebrudd for Ruud ga 3-1-ledelse.

Deretter så nordmannen seg aldri tilbake og tok settet 6-1. Dansken ble minst ett nummer for liten og spillet hans bar preg av altfor mange upressede feil.

– Det ble som forventet. Han hadde bedre rytme og bedre intensitet i spillet sitt. Han må derimot heve seg litt i sin egen serve i annenrunde, sa en av Ruuds analysehjelpere, Øyvind Sørvald, til Eurosport.

I annen runde venter en gammel kjenning i argentineren Diego Schwartzman. Den spilles allerede onsdag.

Ruud har møtt argentineren fire ganger. To ganger på hard court og to ganger på grus, men har aldri vunnet. Schwarzman er ranket som nummer sju i turneringen.

(©NTB)