Menu
Casper Ruud er klar for en ny ATP-finale. Han slo Albert Ramos-Viñolas i strake sett i semifinalen i Santiago. Foto: Gustavo Garello, AP / NTB scanpix

Casper Ruud finaleklar i Santiago etter seier over Ramos-Viñolas

Casper Ruud kan søndag ta sin annen ATP-tittel to uker etter den for norsk tennis historiske første. Albert Ramos-Viñolas ble slått i semifinalen i Santiago.

Av NTB | 29.02.2020 23:16:21

Sport: Ruud hadde møtt den spanske 32-åringen fire ganger tidligere og tapt hver gang. Han hadde aldri tatt sett fra ham i en hovedturnering, men fredag viste han både mental styrke og godt spill på vei mot seier 7-6 (7-5), 6-2 på rødgrusen i Chiles hovedstad.

– Jeg liker meg her i Sør-Amerika. Det var her jeg slo meg inn i topp 100, og dette har vært en god reise for meg med to finaler. Det er hyggelig å avslutte oppholdet på denne måten, og jeg gleder meg til finalen, sa Ruud til arrangøren rett etter kampen.

Søndag spiller han finale mot enten den brasilianske wildcardspilleren Thiago Seyboth Wild (182 i verden) eller den argentinske kvalifiseringsspilleren Renzo Olivo (297). Selv er Ruud på 38.-plass med kurs oppover.

I første sett holdt spillerne serven seks ganger hver inntil settet måtte avgjøres i tiebreak, men det var Ruud som kom til muligheter i motstanderens serve.

På 2-2 hadde nordmannen to bruddballer, mens han på 5-4 skaffet seg tre settballer. Ramos-Viñolas avverget alle, men selv kom ikke den spanske veteranen til en eneste bruddball i Ruuds serve.

Noen minutter senere var det Ruuds tur til å klage da han mente dommeren mistolket merket på en ball Ramos-Viñolas etter hans oppfatning hadde slått ut.

– Nå har dere gjort to feil, sa han syrlig.

I 2. sett holdt spillerne serven til 2-2, men så skaffet Ruud seg to bruddballer på 40-15 og omsatte det i semifinalens første servebrudd.

Ramos-Viñolas gjorde et godt forsøk på å bryte tilbake umiddelbart, og Ruud måtte ta fram sitt beste for å hale i land games til ledelse 4-2. Men da han først greide det, brøt han igjen og servet deretter hjem kampen blankt.

Ruud hadde ikke en eneste bruddball mot seg i hele kampen og revansjerte sine tidligere tap mot Ramos-Viñolas, som var tredjeseedet i turneringen. 2.-seedede Casper Ruud blir stor favoritt i søndagens finale.

32-åringen halte i land servegamet til 5-5, men først etter litt misstemning. Først klaget Ramos-Viñolas til dommerne på en ball han mente Ruud slo ut, selv om han spilte videre inntil nordmannen vant poenget med et rent vinnerslag. Han gestikulerte veldig og slo seg høyst motvillig til ro med at dommerne ikke kan studere merker i sanden når spillet har gått videre.

I tiebreak ledet Ruud 5-3, men motstanderen utlignet. Så skaffet Ruud seg settball ved å vinne et veldig viktig poeng i motstanderens serve. Deretter servet han hjem settet til 7-5 etter en time og 12 minutter.

(©NTB)

Flere nyheter: