Menu
Casper Ruud i aksjon mot Ryan Peniston på Queen's Club i London. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Casper Ruud feid av gresset i London – tapte første runde som 1.-seedet

Norges tennisstjerne Casper Ruud (23) fikk et ublidt gjensyn med gresstennis og røk ut i første runde av ATP500-turneringen på Queen's Club i London.

Av NTB | 14.06.2022 17:00:55

Sport: Britiske Ryan Peniston (26) vant kampen 7-6 (7-4), 7-6 (7-2).

– Jeg kan ikke tro det. Det føles som en drøm, sa Peniston, som aldri før har vært i hovedtablået i en ATP-turnering.

– Jeg slet med å sove i natt, for jeg lå og tenkte på denne kampen. Casper var så god i French Open, og det var mye forlangt at jeg skulle måle meg med ham, men ute på banen må man tro at man kan vinne, og det var det jeg gjorde.

Nettspillet til Ruud var ikke presist nok. 23-åringen smilte oppgitt etter flere av feilene han gjorde ved nettet. Flere ganger slet han også med å holde seg på beina på gresset i London og gjorde flere upressede feil enn Peniston, 25 mot 11.

Den tre år eldre Peniston er nummer 180 på verdensrankingen. Briten hadde aldri møtt noen innenfor topp 50 på rankingen før kampen mot Ruud, som er nummer 5.

Ruud var 1.-seedet i turneringen. Det har han opplevd å være tre ganger tidligere, og alle de turneringene vant han. Den statistikken stoppet nå ettersom gress ikke er Ruuds foretrukne underlag å spille på.

Peniston spilte seg fram til sin femte og sjette bruddball på 4-4, men Ruud reddet dem glimrende. Ruud fikk sin første bruddball da han kunne avgjort settet på 6-5, men Peniston beholdt roen i et langt game. I tiebreaket kom Ruud godt i gang med 2-0, men Peniston tok fem strake poeng og sikret til slutt settet.

Ruud fikk behandling av det ene beinet før det andre settet, men så ut til å kunne fortsette uten problemer.

Etter å ha holdt serven blankt tok han ledelsen 30-0 i Ruuds serve og truet med å avgjøre kampen med et nytt servebrudd. Det ble derimot ikke flere brudd, og det endte med tiebreak også i 2. sett.

Der var Peniston klart best. Med solid spill vant han fire poeng på rad til 5-1-ledelse ved sidebytte. Han skaffet seg fire matchballer på 6-2 og utnyttet den første.

Ruud fikk sine sitater om underlaget delt over «hele internett» da han fleipet og sa at han synes «gress er for golfspillere».

i Wimbledon har nordmannen røket ut i 1. runde begge gangene han har stilt opp (2019, 2021).

Ruud hadde størst problemer helt fra start. I første game hadde Peniston fire bruddballer, men Ruud holdt serven. Peniston ga Ruud trøbbel i nesten hvert eneste servegame, mens briten i egen serve tidvis hadde god kontroll.

I neste sett holdt spillerne serven til 3-3, men det lysnet for Ruud da han fikk kampens første servebrudd til 4-3. Han vant til og med det gamet blankt, men det viste seg å være bare et glimt. Peniston skaffet seg tre bruddballer i neste game og utnyttet den tredje til å bryte tilbake til 4-4.

Ruud opplevde karrierens hittil største eventyr da han tok seg til finalen i Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris i starten av juni. Der ble det tap for barndomsidolet Rafael Nadal. Nå er sesongen på gress godt i gang, og årets tredje Grand Slam-turnering starter i slutten av juni i Wimbledon.

(©NTB)

Flere nyheter: