Menu
Casper Ruud jaktet en ny seier i Argentina fredag. Foto: Sergio Llamera / AP / NTB

Casper Ruud enkelt til semifinale i vinden i Argentina

Casper Ruud nedkjempet hjemmehåpet Federico Coria i ATP-turneringen i tennis i Buenos Aires fredag. Den norske stjernen er dermed klar for semifinale.

Av NTB | 11.02.2022 21:21:03

Sport: Fredagens kamp i den argentinske hovedstaden endte med sifrene 6-3, 6-4. Sterk vind, som kom i kast, skapte enkelte utfordringer for spillerne.

Coria, rangert som nummer 65 i verden, ble presset i egen serve allerede fra start i første sett. Argentineren berget sitt andre servegame etter å ha håndtert flere breakballer, men i game nummer tre kom bruddet Ruud var på jakt etter.

Nordmannen holdt i tillegg egen serve langt enklere enn sin motstander, og det banet veien for en relativt enkel 6-3-seier.

I sett nummer to fortsatte trenden fra det første. Ruud, åtter på verdensrankingen, styrte showet mot en etter hvert tilsynelatende litt motløs Coria. Allerede i argentinerens andre servegame brøt nordmannen til 2-1-ledelse.

Deretter gikk Ruud opp til 3-1, men måtte se Coria slå tilbake til 3-2 umiddelbart. I det påfølgende gamet hadde argentineren tre breakballer i Ruuds serve, men den norske stjernen svarte med fem vinnere på rad og berget gamet til 4-2.

Den redningsaksjonen tok ikke helt luften ut av hjemmehåpet, som forsvarte serven deretter. Ruud holdt imidlertid egen serve to ganger på rad og kontrollerte settet inn til 6-4-seier.

Det var andre gang at Ruud og Coria møttes på ATP-nivå. Den første duellen fant sted i finalen i ATP 250-turneringen i svenske Båstad i fjor sommer. Da vant Ruud enkelt 6-3, 6-3.

Den norske tennisstjernen er i Buenos Aires for å forsøke å gjenskape suksessen fra for to år siden, da han vant i den argentinske hovedstaden. Han hadde walkover i første runde og vant til slutt 7-6, 6-3 mot spanske Roberto Carballes Baena runde to.

Ruud er førsteseedet i turneringen i Buenos Aires. Han håper å reise seg etter skuffelsen i årets første Grand Slam-turnering Australian Open, der han måtte trekke seg med skade før festen i Melbourne hadde startet.

(©NTB)

Flere nyheter: