Menu
Casper Ruud er klar for semifinale i selveste Roland-Garros. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Casper Ruud beseiret hissig danske – klar for semifinale i Roland-Garros

Casper Ruud fikk tidvis svært tøff motstand av danske Holger Rune i Roland-Garros-kvartfinalen, men beholdt roen da det gjaldt og vant 3-1 i sett.

Av NTB | 02.06.2022 00:45:54

Sport: Dermed er nordmannen klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering. Ruud møter den rutinerte kroaten Marin Cilic, som tidligere onsdag slo Andrej Rublev på rødgrusen i Paris.

– Jeg startet bra, men Holger kjempet seg bra tilbake og hevet spillet sitt. Det ble en skikkelig tøff kamp til slutt, sa Ruud til arrangøren rett etter kampen.

19-åringen Rune skapte tennissensasjon da han slo ut verdensfirer Stefanos Tsitsipas i åttedelsfinalen, men noe nytt sjokk ble det ikke i kvartfinalen.

Dansken yppet seg etter en klar Ruud-seier i åpningssettet og vant det andre 6-4. Da hadde kampen jevnet seg ut, men et vendepunkt kom da nordmannen tvang fram tiebreak og vant det 7-2 i tredje sett.

Dansken moste racketen sin i bakken før han satte seg på benken og begynte å brøle til moren sin på tribunen. Rune ba henne flere ganger om å forlate arenaen, noe hun også gjorde.

Med moren ute av sikte brøt Rune tilbake på direkten. Senere holdt spillerne egen serve til 6-6, men Ruud avgjorde i tiebreaket.

– Jeg har spilt mot ham tre ganger før, og jeg kjenner ham litt. Men han er blitt mye farligere og mer uforutsigbar. Han går for de store slagene, og han treffer ofte. Han kommer til å være en farlig spiller i mange år, sa Ruud om danskenes nye tennisyndling.

De to skandinavene holdt begge egen serve fram til det åttende gamet. Det ble langt og spennende selv om Ruud hadde tre bruddballer. Til slutt hentet nordmannen fram sin rutine og brøt til 5-3-ledelse.

I eget servegame kunne Ruud dermed serve inn både seier og semifinaleplass. Etter godt over tre timer tennis og 13 serveess ble det omsider norsk jubel.

– Jeg tror ikke jeg får sove før klokken 4. Jeg har mye å gjøre. Jeg skal sykle ned, spise, på pressekonferanse og få behandling, sa nordmannen etter kveldskampen.

Cilic vant US Open i 2014 og har vært i finalen i både Wimbledon og Australian Open. I Roland-Garros er han derimot i semifinalen for første gang.

– Marin har spilt bra hele uken, så det blir nok en tøff kamp, sa Ruud.

33-åringen fra Kroatia er rangert som verdens 23. beste herrespiller, mens Ruud er nummer åtte på ATP-rankingen.

Dermed ledet nordmannen 2-1, og dansken slet med å kontrollere temperamentet sitt. For tidligere i samme sett ble det action på Philippe Chatrier-banen Ruud brøt Rune til 4-3.

Ruud hadde ristet av seg nervøsiteten og åpnet det fjerde settet kontrollert. Han fikk også to bruddballer i game to, men klarte ikke å utnytte dem.

Semifinalen mot Cilic spilles fredag. Kroaten var tidligere onsdag gjennom en heftig femsetter mot Rublev som ble avgjort i tiebreak i siste sett.

(©NTB)