Menu
Casper Ruud kunne ta imot publikums hyllest etter å ha gitt Norge en drømmestart i kampen mot Kasakhstan om plass i Davis Cup-sluttspillet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Casper Ruud begeistret publikum i Davis Cup-kvalifiseringen – 1-1 etter første dag

Casper Ruud slo Mikhail Kukusjkin i første kamp i Davis Cup-kvalifiseringen mot Kasakhstan og ga Norge en drømmestart i jakt på en historisk sluttspillplass.

Av NTB | 04.03.2022 21:47:29

Sport: Ruud vant kampen mot sin 160.-rangerte motstander 6-1, 6-4 foran fulle tribuner i riksanlegget i Oslo. Før siste dag står det 1-1, etter at Alexander Bublik like oppskriftsmessig slo Viktor Durasovic i strake sett.

Den kampen varte en snau time og endte 6-3, 6-2.

Lørdag avgjøres det hvilket lag som får plass i sluttspillet. Da er det først double, fulgt av to nye singlekamper. Første lag som oppnår tre seirer er videre.

Det er en strekk i magemuskulaturen som kostet ham noen turneringer i Sør-Amerika.

– Nå føles det nær perfekt. Litt smerter har jeg, men man må spille med litt smerter for landet sitt, sa han til stor jubel fra publikum.

Ruud tok første sett på 29 minutter, mens han måtte slite mer i det andre. Det varte i 43 minutter før den norske verdensstjernen kunne juble. Ruud er nummer åtte på verdensrankingen.

Nordmannen greide ikke å komme tilbake etter et tidlig servebrudd i første sett, som var over etter 29 minutter. Han gnistret til i starten av det andre settet, men så koblet Bublik grepet. Etter 28 nye minutter var det over.

– Det er ikke lett å spille mot noen som server så bra og spiller så uforutsigbart. Det vanskeligste var servene hans, sa Durasovic til VG TV.

Det er ennå ikke avgjort hvem som spiller double for Norge. I utgangspunktet skal Ruud og Durasovic møte Andrej Golubev og Aleksander Nedovjesov, fulgt av Ruud mot Bublik og Durasovic mot Kukusjkin, men begge lag har anledning til å endre på besetningen.

– Det var viktig å få en god start. Jeg var litt nervøs og usikker på egen form og kropp. Jeg har hatt en litt alvorlig skade, og jeg har gjort alt for å bli klar, sa Ruud i intervju på banen rett etter sin kamp.

I fredagens andre kamp fikk 321.-rangerte Viktor Durasovic det som ventet for tøft mot Kasakhstans ener Alexander Bublik. Bublik er nummer 32 på ATP-rankingen.

(©NTB)