reklame for Sheiken Bowling
Menu
Russland og russiske lag er utestengt av Europa. Det bestemte CAS tirsdag. Foto: Pavel Golovkin / Arkiv / AP / NTB

CAS opprettholder utestengelsen av russisk fotball i Europa

Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har vedtatt at utestengelsen av russiske lag fra europeisk fotball er gyldig. CAS-avgjørelsen gjelder derimot ikke for VM.

Av NTB | 15.03.2022 16:40:18

Kriminalitet og rettsvesen: Avgjørelsen er midlertidig fram mot en fullstendig behandling og senere dom.

Russiske utøvere og lag er blitt utestengt fra dusvins av idretter siden Russland invaderte Ukraina for snart tre uker siden.

Tirsdagens hasteavgjørelse i CAS gjelder for Det europeiske fotballforbundets (Uefas) avgjørelse om å nekte russiske lag å spille i europeiske turneringer.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) er en del av en lignende utestengelse. Det er den det russiske fotballforbundet har anket inn til CAS, og hvor det ventes en avgjørelse i løpet av denne uken.

Russland skulle etter planen møte Polen i en omspillskamp om en VM-plass 24. mars. Fifa har bestemt at Russland ikke skal erstattes.

Avgjørelsen i CAS tirsdag gir derimot en antydning om hva CAS’s vil gjøre med den russiske anmodningen om å fryse Fifas utestengelse.

Det var i forrige uke at Fifa ga Polen walkover til finalen om den siste europeiske VM-plassen. Det polske fotballforbundet og landslagsspillerne har sagt at de ikke vil spille mot Russland.

Sverige møter Tsjekkia den 24. mars i kamp om å møte Polen i omspillsfinalen 29. mars. Hvis da ikke CAS vil det annerledes.

Flere nyheter: