Menu
Idrettens voldgiftsrett i Lausanne har mottatt anker fra Russlands fotballforbund mot utestengelsen av russiske lag. Foto: Vidar Ruud / NTB

CAS har mottatt russisk anke mot fotballutelukkelse

Idrettens voldgiftsrett (CAS) opplyser at den har mottatt anker fra Russlands fotballforbund mot utelukkelsen av russiske lag fra Fifas og Uefas turneringer.

Av NTB | 08.03.2022 18:14:39

Sport: Det russiske forbundet (FUR) ber voldgiftsretten om å finne avgjørelsene ugyldige og gjeninnsette alle russiske lag i de ulike turneringene. FUR ber også CAS om å utsette iverksettelsen av utelukkelsene inntil ankene er behandlet, framgår det av pressemeldingen fra voldgiftsretten.

Som følge av Russlands invasjon i Ukraina har både Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kastet russiske lag ut av sine turneringer. Russlands fotballforbund mener at vedtakene er uberettiget og vil ha dem omgjort.

Russlands landslag for menn er blitt kastet ut av omspillet om VM-plass i slutten av mars, og flere russiske lag er nektet deltakelse i europeiske turneringer. Blant dem er Spartak Moskva, som denne uken skulle spille åttedelsfinale i europaligaen mot Leipzig.

CAS har satt i gang to separate behandlinger av ankene mot Fifa og Uefa og melder at man i løpet av noen dager vil komme med detaljer om den videre saksgangen.

(©NTB)