Menu
Caroline Graham Hansen gratuleres med scoring foran rekordpublikummet 91.553 på Camp Nou. Foto: Joan Monfort, AP / NTB

Caroline Graham Hansen scoret foran rekordpublikum: – Har gåsehud over hele kroppen

Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelona slo Real Madrid 5-2 i mesterligaen foran 91.553 tilskuere. Det er verdensrekord for en kvinnekamp.

Av NTB | 30.03.2022 21:04:28

Sport: Rekorden på 90.195 fra VM-finalen (og bronsekampen med Norge) på Rose Bowl i Pasadena i 1999 ble slått på Camp Nou. Det er også det høyeste tilskuertall på et idrettsstevne bare for kvinner.

Graham var sentral da tittelforsvarer Barcelona tok seg til semifinale i mesterligaen. Laget hadde 3-1-ledelse fra første kamp i Madrid, men var en liten stund ille ute da Real tok ledelsen 2-1 tidlig i 2. omgang.

Så viste hjemmelaget hvem som er best, med kampens fire siste scoringer. Graham hadde assist på Alexia Putellas’ 4-2-mål i det 62. minutt og fastsatte selv resultatet i det 70. minutt da hun satte ballen i mål fra kloss hold ved lengste stolpe.

Hun feiret slik Ole Gunnar Solskjær gjorde da han i 1999 ble matchvinner i mesterligafinalen på samme stadion, ved å skli på knærne.

– Det er utrolig, noe jeg aldri har drømt om. Men det er ikke siste gang vi gjør dette. Dette viser at man absolutt kan tjene penger på fotball for kvinner. Det er ikke bare 91.000 tilskuere, det er 91.000 som er på fest. Det er som Alexa sa før kampen, dette blir en «gamechanger» for kvinnefotball.

Ingrid Syrstad Engen kom inn og spilte siste 20 minutter på Barcelonas store kveld.

Real Madrid fikk en vei inn i kampen da Olga Carmona skjøt et innlegg i armen til Irene Paredes. Olga tok selv straffesparket og utlignet til 1-1.

Etter en snau halvtime hadde Graham en stor sjanse da hun ble spilt fram av Alexia og skjøt over fra kort hold og litt spiss vinkel.

Det var uavgjort ved pause, men i det 48. minutt tok Real Madrid ledelsen da Claudia Zornosa fikk ballen nesten ved midtsirkelen, så at keeper Sandra Paños sto langt ute og skjøt over henne fra drøyt 40 meter.

Rett etter ropte Graham og hele stadion på straffe da hun førte ballen inn i 16-meteren og ble felt av Real Madrid-kaptein Ivana Andrés. I motsetning til bortekampen, da den norske Barcelona-stjernen fikk en straffe mange syntes var billig, fant hun ikke gehør hos dommeren.

Claudia Pina satte inn 3-2 tre minutter senere da Fridolina Rolfös innlegg, som trolig var ment for en annen, traff henne. Hun tok med seg ballen inn i feltet og fyrte den i motsatt kryss.

Så kom Graham på et av sine raid og fant Alexia inne i midten. Keeper fikk fingrene på hennes skudd og tok det meste av farten av ballen, men den rullet over streken likevel.

I det 70. minutt endret Aitana retning på Rolfös innlegg fra venstre, og ballen havnet ved lengste stolpe. Graham nådde akkurat fram etter et langt løp og satte punktum for en kveld hun aldri glemmer.

– Jeg misset en stor sjanse i første omgang, så den ville jeg sette. Dette kommer til å være i hodet mitt resten av livet, sa hun.

– Dette er bare for sinnssykt. En ting er at vi spiller på Camp Nou og at det er fullt, men vi vinner 5-2 i mesterligaens kvartfinale, og publikum går ikke hjem. De blir her for å feire med oss. Jeg har gåsehud over hele kroppen, sa den norske stjernen til DAZN etter å ha fått pris som kampens spiller. Hun var mer opptatt av opplevelsen.

Midtstopper Mapi León scoret det første målet i det 8. minutt. Etter et hjørnespark fikk hun ballen igjen ute på siden. Det var nok ment som innlegg, men ballen seilte over keeper MiSA og endte i nettet. León feiret sammen med Engen ute ved sidelinja.

I stedet gjorde Aitana Bonmatí 2-2 i det 52. minutt da hun ble vakkert framspilt av Jennifer Hermoso og skjøt mellom beina på Andres og i mål ved stolpen.

(©NTB)