reklame
Menu
Magnus Carlsen må belage seg på enda mer tid før han vet hvem som blir hans VM-motstander. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsens motstander i VM blir først klar til våren: Kandidatturneringen utsatt igjen

Magnus Carlsen må vente enda lenger på å få vite hvem som blir hans utfordrer i VM i klassisk sjakk. Kandidatturneringen er flyttet til våren 2021.

Av NTB | 16.10.2020 20:23:00

Sport: Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) har sett seg nødt til å gjøre grepet på grunn av koronapandemien. Opprinnelig skulle turneringen ha vært fullført i mars, men ble stoppet etter sju spilte runder.

Planen var å starte opp igjen fra 1. november i russiske Jekaterinburg, men slik blir det ikke.

Fide skriver på sine nettsider at det blir vanskelig å gjennomføre kandidatturneringen før nyttår. Hensynet til smittevern og spillernes helse ligger bak avgjørelsen om å utsette på nytt.

– Det er ikke ideelt, men det er vanskelig for alle å ta avgjørelser om dagen. Det vil være veldig synd om en av spillerne ikke kan komme og fullføre turneringen, sier Vachier-Lagrave til Chess24.

Den kinesiske stormesteren Wang Hao truet nylig med å trekke seg hvis konkurransen ikke ble utsatt eller flyttet bort fra Russland.

– Dette er det mest naturlige å gjøre slik situasjonen er i verden. Til våren kan det hende vi har fått noen vaksiner, sier Wang om fredagens vedtak.

Han legger til at han bare kommer til Jekaterinburg hvis det er vaksiner på plass mot koronaviruset.

Carlsen har vunnet VM i klassisk sjakk fire ganger (2013, 2014, 2016 og 2018).

Torsdag ble VM i hurtig- og lynsjakk også utsatt til våren 2021. Også der er Carlsen regjerende mester med sine to titler fra romjulen i fjor.

Maxime Vachier-Lagrave og Jan Nepomnjasjtsjij er i delt ledelse etter halvspilt kandidatturnering.

Vinneren av turneringen skal møte Magnus Carlsen til VM-kamp. Fide hadde planer om å gjennomføre mesterskapet i mars og april neste år, men nå flyttes det til november og desember.

(©NTB)

Flere nyheter: