reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Magnus Carlsen kan smile. Søndag tok han sin sjette strake seier i netturneringen Legends of Chess-turneringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carlsen vant uten å se motstanderen, tilbake i ledelse

Magnus Carlsen mistet videoforbindelsen til Ding Liren, men tok en ny seier og spilte så bra at det aldri var noen grunn til å mistenke at motstanderen jukset.

Av NTB | 26.07.2020 21:03:05

Sport: Magnus Carlsen er fortsatt ubeseiret i onlineturneringen Legends of Chess. Søndag tok han sin sjette strake seier da han slo kinesiske Ding. Han er alene i ledelse etter at Jan Nepmnjasjtsjij avga poeng.

Midtveis forsvant videoforbindelsen som skulle vise Ding til Carlsen og TV-seerne. I teorien kunne kineseren ha jukset ved å bruke en sjakkcomputer, men det var det ingenting som tydet på at han gjorde.

– Det endte opp med ikke å ha så mye å si. Jeg mistet kamera på ham, men jeg tenkte at det ikke spilte så stor rolle for meg. Jeg ville aldri ha mistenkt Ding for det uansett, men spesielt i det andre partiet i dag var det ingenting som tydet på det, nei, sa Carlsen til TV 2.

Den norske verdensmesteren spilte rett og slett så god sjakk at det var helt tydelig at Ding ikke jukset.

Det endte med en seier og tre remis partier mot kineseren. Carlsen hadde svart i det første partiet og etter 31. trekk ble spillerne enige om remis.

I det andre med hvitt brukte han 26 trekk på å vinne partiet og ta føringen i kampen med 1,5-0,5. Det var her Ding slet med internettforbindelsen, og også her Carlsen spilte på sitt beste.

Det ble sagt at Ding måtte benytte seg av en for kineserne ulovlig VPN-server for å kunne spille turneringer på internett. Carlsen hadde medfølelse med motstanderen, som ble satt under et voldsomt press.

I det tredje partiet med svart kom Carlsen under på tid og ble satt under press av kineseren, men nordmannen klarte å redde remis etter 60 trekk etter å ha vært to bønder under.

Dermed måtte Ding vinne med svarte brikker i det fjerde partiet med nordmannen i føringen med 2,0-1,0. Det partiet endte med remis og kampen 2,5-1,5.

Carlsens kamp mot kineseren startet fire timer tidligere enn de andre fire oppgjørene. Dermed hadde VM-vinneren også mulighet til å følge innspurten i Premier League. Han var på 4.-plass blant 7,6 millioner i spillere i Fantasy-spillet for den engelske eliteserien.

Magnus Carlsen har ennå ikke tapt en kamp etter de seks første rundene i Legends of Chess, men i lørdagens oppgjør mot Vasil Ivantsjuk tapte han for første gang et parti og måtte avgjøre i armageddon.

Dermed var Carlsen i delt ledelse med Jan Nepomnjasjtsjij, men russeren måtte ut i armageddon da han tok sin sjette seier søndag, og dermed er Carlsen igjen alene på topp.

Meritterte Ding Liren og Vishy Anand er sist i turneringen med bare 3 poeng hver. Carlsen har på sin side 17 av 18 mulige poeng.

– Det er ubehagelig å møte en så skarp idé fra hvitt når han vet at jeg har forberedt meg og han ikke har det. I moderne sjakk er det nærmest en marerittsituasjon å havne i. Han gikk feil veldig fort, men det var veldig vanskelig for ham der, sier Carlsen.

– Det var veldig hyggelig at han ville starte tidligere, så kan jeg fokusere på mine ting seinere i dag og være fornøyd med å ha gjort en veldig god jobb her, sa Carlsen.

(©NTB)

Flere nyheter: