reklame for Sheiken Bowling
Menu
Magnus Carlsen vant søndagens sjakkparti mot russeren Nikita Vitjugov. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Carlsen vant mot Vitjugov: – I grevens tid

Med hvite brikker tok Magnus Carlsen en etterlengtet seier i søndagens parti mot russiske Nikita Vitjugov i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk.

Av NTB | 19.01.2020 17:09:48

Sport: Carlsen kunne sikre seieren etter 30 trekk, da Nikita Vitjugov ga opp. Etter sju remis på rad innledningsvis i turneringen ble det endelig seier for verdensmesteren.

Dette var åttende runde i turneringen som spilles i Nederland. Lørdag ble det uavgjort mot sjakkveteranen Vishy Anand, men søndag var Carlsen altså tilbake på vinnersporet.

– Seieren kom i grevens tid. Hadde jeg ikke vunnet i dag, ville jeg mistet troen helt, sa Carlsen til TV 2 om endelig å ha brutt rekken med remis.

– Vitjugov spilte litt passivt, og det gjorde at jeg fikk mer og mer kontroll, fortalte Carlsen videre.

29-åringen forbedret sin rekordrekke til 115 partier uten tap. Det har gått 537 dager siden det forrige nederlaget i langsjakk. Det skjedde mot Shakhriyar Mamedyarov 31. juli 2018.

Mandag er det hviledag i sjakkturneringen, og takket være søndagens seier er Carlsen bare ett poeng bak Fabiano Caruana og Alireza Firouzja, som er i delt ledelse med 5,5 poeng.

– Det er ingen tvil om at det er godt med seier før hviledag. Jeg trengte å vinne, og det gjorde jeg heldigvis. Nå er jeg litt i gang i alle fall. Det er fortsatt mye å gå på, men det er håp, sa Carlsen til TV 2.

Han ser på Firouzja og Caruana som de tøffeste konkurrentene i kampen om turneringsseier. Det gjenstår fem runder i Nederland. Tirsdag er nettopp Firouzja motstander for Carlsen.

(©NTB)

Flere nyheter: