Menu
Sjakkspiller Magnus Carlsen har to seire og en remis søndag. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen vant kaosparti med svarte brikker

Med svarte brikker vant Magnus Carlsen over Jan Nepomnjasjtsjij i Magnus Carlsen Invitational. Dermed ligger han på 2.-plass etter halvspilt grunnspill.

Av NTB | 14.03.2021 20:23:10

Sport: – På nydelig vis avgjør Magnus partiet, men han rister på hodet fordi det var kaotisk underveis. En uvanlig bondesituasjon, kampsjakk fra begge parter, men til slutt så er det beste spilleren som går seirende ut, sa Jon Ludvig Hammer i TV2s studio etter partiet, som var Carlsens tredje for dagen.

Før det hadde Carlsen startet søndagen med hvit mot Nils Grandelius. Svensken spilte seg til et overtak innledningsvis, men nordmannen fikk relativt raskt tilbake kontrollen. Med lite tid på klokken så ikke svensken noen annen utvei enn å redde remis.

Heller ikke i andre parti, med hvit mot Shakhriyar Mamedyarov, fikk Carlsen en optimal start, men et godt trekk var det som skulle til for å innkassere seieren.

Dermed har Carlsen 6 poeng etter åtte partier og er et halvt poeng bak ledende Anish Giri.

Carlsen har igjen partier mot Sergej Karjakin og Teimur Radjabov søndag.

Turneringen er den fjerde av ti turneringer i onlinetouren Champions Chess Tour. Alle de 16 deltakerne skal møtes innbyrdes i løpet av tre dager før det er klart for utslagsrunder.

(©NTB)

Flere nyheter: