reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Magnus Carlsen kunne smile etter første dag av semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i den første turneringen i Champions Chess Tour. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen vant første semifinalekamp etter drama: – Har ikke fått det til å stemme

Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

Av NTB | 27.11.2020 21:38:12

Sport: Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier. Han fikk en pangstart på fredagskvelden med seier i første parti, mens det ble remis i de tre neste.

Lørdag faller avgjørelsen mellom de to barndomsvennene. Der vil Carlsen være storfavoritt.

Selv om han kom godt ut av den første matchen mot Nepomnjasjtsjij, var ikke 29-åringen fornøyd med eget spill. Han erkjente at han tidvis slet seg gjennom med et nødskrik.

– Seier er seier, så jeg tar med meg det. Men jeg føler ikke at jeg har fått det til å stemme så langt i turneringen, sa Carlsen til TV 2.

I neste parti var det Carlsen som havnet i trøbbel med svarte brikker. Sjakkcomputeren ga ham på et tidspunkt i sluttspillet bare 4 prosents sjanse til å greie remis, men han fant likevel trekket som berget poengdeling.

– En mirakuløs redning, sa TV 2s sjakkekspert Hans Olav Lahlum under direktesendingen.

Men nok en gang kom han seg ut av en tøff stilling.

Carlsen hadde god kontroll i kveldens siste parti og nøyde seg med remis.

I den andre semifinalen tok Wesley So første stikk mot Hikaru Nakamura.

Den norske verdensmesteren åpnet semifinalen ved å utnytte en stor Nepomnjasjtsjij-tabbe. Russeren hadde en solid stilling, men alt endret seg da han flyttet dronningen feil. Etter 26 trekk ga han opp.

Også i tredje parti ble det drama. Carlsen mistet nettforbindelsen, men det var ikke det som ga ham problemer. Det gjorde tidsbruken hans, og igjen var han bakpå i sluttspillet.

(©NTB)

Flere nyheter: