Menu
Magnus Carlsen er usikker på om utestengelsen av Sergej Karjakin var rett beslutning. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen usikker på Karjakin-utestengelse

Magnus Carlsen vil ikke uten videre applaudere beslutningen om å utestenge rivalen Sergej Karjakin fra alle sjakkturneringer i et halvår.

Av NTB | 04.04.2022 23:19:32

Sport: Den norske verdensmesteren understreker i et intervju med VG mandag at han er sterkt uenig med Karjakin i hans syn på krigshandlingene i Ukraina.

– Mange russere som tidligere enten har støttet Putin åpent eller ikke har sagt noe om det, har valgt å snu og sagt at nå har Putin gått for langt. Karjakin har gått den andre veien. Han har økt sin støtte til Putin. Den type holdninger kan ikke godtas, sier Carlsen til avisen.

Utestengelsen konkurrenten er ilagt er han samtidig mer usikker på hva han skal mene om. Carlsen peker på at situasjonen er vanskelig å vurdere, fordi den er helt ny.

– Jeg er selvfølgelig ikke enig med Karjakin i noe som helst, men om det er riktig å utestenge folk for meninger som vi ikke tolerer? Jeg er usikker. Det er mulig det lønner seg i en vanskelig tid, men du setter også en presedens for hva som kan komme senere, sier sjakkstjernen, som sier Karjakin nå har fått ting som han vil.

– Han ønsker å bli en martyr for Vestens «sanksjonstyranni». Nå får han lov til å fortelle den historien på hjemmebane – og som slår bra an der. Vi hjelper ham villig med det. Vi lar ham få det som han vil. Jeg vet ikke om det er bra eller ikke, jeg er ikke sikker, sier Carlsen til VG.

Karjakin har støttet den russiske invasjonen av Ukraina og tydelig markert sitt syn offentlig.

(©NTB)