reklame for Sheiken Bowling
Menu
Magnus Carlsen kan smile. Søndag tok han sin sjette strake seier i netturneringen Legends of Chess. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carlsen tilbake i ledelse, men Fantasy-seieren glapp

Magnus Carlsen mistet videoforbindelsen til Ding Liren, men tok en ny seier og er alene på topp i Legends of Chess. I Fantasy endte han utenfor topp 10.

Av NTB | 26.07.2020 21:32:50

Sport: Sjakkverdensmesteren hadde fått duellen med Ding Liren flyttet fram fire timer så han kunne følge Premier League-avslutningen. Før den siste runden var han på 4.-plass blant 7,6 millioner spillere i Fantasy-spillet for den engelske eliteserien, men han endte på 11.-plass.

Carlsen er fortsatt ubeseiret i onlineturneringen Legends of Chess. Søndag tok han sin sjette strake seier da han slo Ding. Han er alene i ledelse etter at Jan Nepmnjasjtsjij avga poeng.

Midtveis forsvant videoforbindelsen som skulle vise Ding til Carlsen og TV-seerne. I teorien kunne kineseren ha jukset ved å bruke en sjakkcomputer, men det var det ingenting som tydet på at han gjorde.

– Det endte opp med ikke å ha så mye å si. Jeg mistet kamera på ham, men jeg tenkte at det ikke spilte så stor rolle for meg. Jeg ville aldri ha mistenkt Ding for det uansett, men spesielt i det andre partiet i dag var det ingenting som tydet på det, nei, sa Carlsen til TV 2.

Det endte med en seier og tre remis mot kineseren. Carlsen hadde svart i det første partiet, og etter 31. trekk ble spillerne enige om remis.

I det andre med hvitt brukte han 26 trekk på å vinne partiet og ta føringen i kampen med 1,5-0,5. Det var her Ding slet med internettforbindelsen, og også her Carlsen spilte på sitt beste.

Carlsen hadde medfølelse med motstanderen, som ble satt under et voldsomt press.

I det tredje partiet med svart kom Carlsen under på tid og ble satt under press av kineseren, men nordmannen klarte å redde remis etter 60 trekk etter å ha vært to bønder under.

Dermed måtte Ding vinne med svarte brikker i det fjerde partiet med nordmannen i føringen med 2,0-1,0. Det partiet endte med remis og kampen 2,5-1,5.

Det gikk det ikke helt hans vei. Han hadde valgt Mohamed Salah som sin kaptein, men egypteren så det meste av Liverpools kamp fra benken. Kevin De Bruyne, som herjet med to mål og en assist, var ikke på Carlsens lag.

I Legends of Chess var Carlsen i delt ledelse med Jan Nepomnjasjtsjij før søndagens runde, men russeren måtte ut i armageddon for å ta sin sjette seier, og dermed er Carlsen igjen alene på topp.

Meritterte Ding Liren og Vishy Anand er sist i turneringen med bare 3 poeng hver. Carlsen har på sin side 17 av 18 mulige poeng.

– Det er ubehagelig å møte en så skarp idé fra hvitt når han vet at jeg har forberedt meg og han ikke har det. I moderne sjakk er det nærmest en marerittsituasjon å havne i. Han gikk feil veldig fort, men det var veldig vanskelig for ham der, sier Carlsen.

– Det var veldig hyggelig at han ville starte tidligere, så kan jeg fokusere på mine ting senere i dag og være fornøyd med å ha gjort en veldig god jobb her, sa Carlsen før Premier League-avslutningen.

(©NTB)

Flere nyheter: