Menu
Magnus Carlsen er klar for kvartfinale. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen til kvartfinale i sjakkens mestermøte etter Nakamuras kjempefeil

Magnus Carlsen gikk ubeseiret gjennom mandagens tre partier og er klar for kvartfinalespill i romjulsturneringen i Champions Chess Tour.

Av NTB | 28.12.2020 17:53:07

Sport: Den norske verdensmesteren tok to av tre mulige poeng i løpet av den siste dagen med innledende spill. Seieren kom mot Hikaru Nakamura etter at amerikaneren gjorde en stor feil.

Carlsen gledet seg over at han løftet eget spill dagen før kvartfinalene begynner.

– Det var veldig mye bedre i dag. I det første partiet følte jeg at jeg spilte brukbart. Litt synd at jeg misset sjansen til å vinne, men en generell økning i kvalitet på spillet mitt, sa Carlsen til NRK.

– Mot Nakamura var det litt tilfeldig at jeg fikk den sjansen jeg fikk, men selvsagt veldig deilig å sikre avansementet før siste parti, tilføyde han.

Underveis i åpningspartiet svingte stillingen fram og tilbake, og mot slutten havnet Gristsjuk i kraftig tidsnød. Russeren reddet seg likevel inn og berget det halve poenget.

I parti nummer to møtte Carlsen sterke Nakamura. Amerikaneren spilt godt i innledningen, men i møtet med den norske verdensmesteren gjorde han en kjempeblemme.

Tabben kom etter 51 trekk, og tre trekk deretter innså Nakamura at slaget var tapt. Fram til amerikanerens bommert hadde partiet hatt stø kurs for remis.

For Carlsen ble den duellen en formalitet etter at kvartfinalebilletten allerede var sikret.

Romjulsturneringen i Champions Chess Tour er en erstatning for VM i lyn- og hurtigsjakk, som pleier å bli spilt mellom jul og nyttår.

Carlsen innledet mandagens spill med det som ble et maratonparti mot russiske Aleksandr Grisjtsjuk. Etter mer enn en times spill og 115 utførte trekk, tok duellantene hverandre i hånda og bokførte en remis.

I dagens siste parti ble det en rask remis mot russeren Jan Nepomnjasjtsjij.

(©NTB)

Flere nyheter: