Menu
Magnus Carlsen spilte mot kinesiske Ding Liren i semifinalen onlineturneringen i Champion of Chess torsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Carlsen til finale i Champions of Chess-turneringen

Magns Carlsen er i sin annen finale i en Champion of Chess-turnering. Han slo kinesiske Ding Liren i semifinalen og møter polske Jan-Krzysztof Duda i finalen.

Av NTB | 24.03.2022 22:04:42

Sport: Magnus Carlsen tapte partiet i grunnspillet mot Ding, men i torsdagens semifinale tok Carlsen innersvingen på sin kinesiske motstander. Ding har tidligere skapt mye problemer for Carlsen, men torsdag var det motsatt.

Carlsen hadde hvite brikker i det første partiet torsdag. Nordmannen hadde kineseren på gaffelen med både overtak på klokka og på brettet, men Ding klarte å ro land remis med svarte brikker etter 110 trekk.

I det andre partiet ble det også remis. Tidlig ble det klart at det var få muligheter for svart til å ta seieren, og Carlsen rodde i land et halvt poeng etter 56 trekk.

Ding måtte ha seier i det fjerde partiet. Carlsen trengte kun remis, men han vant også det siste partiet.

– Jeg var skuffet etter åpningspartiet. Jeg hadde kontroll, men så mistet jeg den. Samtidig så følte jeg at det ville bli en tøff match, så jeg måtte bare fortsette å fighte. Det ble spennende i det andre partiet, hvor begge ville vinne, sa Carlsen til TV 2.

I den andre semifinalen møttes Le Quang Liem, Vietnam – Jan-Krzysztof Duda, Polen. Polakken vant det første partiet med svarte brikker, og de tre andre partiene endte med remis. Dermed tok polakken seg til finalen.

Finalen spilles over to dager, fredag og lørdag.

Nordmannen vant det tredje partiet etter en durabelig kamp. Kineseren forsvarte seg flott helt til han under kraftig tidspress gjorde et dårlig trekk. Nordmannen fikk en ny dronning og tok hjem partiet.

– Det tredje partiet ble i stor grad avgjørende. Det var et interessant parti med mye kompliserte stillinger. Det som avgjorde var at jeg hadde brukt mindre tid enn ham. Det var hele tiden veldig spennende, sa Carlsen.

(©NTB)

Flere nyheter: