Menu
Magnus Carlsen er finaleklar i den femte Champions Chess Tour-turneringen. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen til finale etter skarpt spill

En skjerpet Magnus Carlsen danket ut Levon Aronian og er klar for helgens finalespill i den femte Champions Chess Tour-turneringen.

Av NTB | 30.04.2021 22:24:26

Sport: Etter to strake remis var det Carlsens seier med svarte brikker i fredagens tredje hurtigsjakkparti som banet vei for avansementet. Der spilte sjakkesset fra Lommedalen svært presist i sluttspillet, mens Aronian kjempet en desperat tidskamp.

Armenieren måtte lenge gjøre trekk med få sekunder igjen på klokka.

Det siste partiet ga også norsk seier. Med svart var Aronian tvunget til å ta store sjanser, og det ble for tøft mot verdens beste sjakkspiller.

Carlsen vant dermed 3-1 på andre dag av semifinalen. Torsdag endte det 2-2 etter at Carlsen og Aronian vant hvert sitt parti og spilt remis i de to øvrige.

Fredag lå Carlsen an til seier i parti nummer to, men en feilvurdering gjorde at nordmannen gikk fra en vinnende stilling til en forsvarskamp. Problemene startet da Carlsen ga bort et tårn mot en løper.

Den norske verdensmesteren er initiativtaker bak onlinekonseptet Champions Chess Tour. Selv om han har vunnet grunnspillet i alle de fem første turneringene, har 30-åringen fortatt til gode å gå ut av en finale som vinner.

I helgen håper Carlsen å bryte den frustrerende rekken. Finalemotstander blir enten aserbajdsjanske Shakhriyar Mamedyarov eller amerikanske Hikaru Nakamura.

(©NTB)

Flere nyheter: