Menu
Magnus Carlsen er finaleklar i den femte Champions Chess Tour-turneringen. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen til finale etter skarpt spill: – Tar det kanskje ikke like gitt som før

En skjerpet Magnus Carlsen danket ut Levon Aronian og er klar for helgens finalespill i den femte Champions Chess Tour-turneringen.

Av NTB | 30.04.2021 23:54:30

Sport: Etter to strake remis var det Carlsens seier med svarte brikker i fredagens tredje hurtigsjakkparti som banet vei for avansementet. Der spilte sjakkesset fra Lommedalen svært presist i sluttspillet, mens Aronian kjempet en desperat tidskamp.

Armenieren måtte lenge gjøre trekk med få sekunder igjen på klokka.

Det siste partiet ga også norsk seier. Med svart var Aronian tvunget til å ta store sjanser, og det ble for tøft mot verdens beste sjakkspiller.

– Jeg har ikke vært så godt vant til nå i disse turneringene, så jeg må si at jeg er veldig glad for å være i finalen. Jeg tar kanskje ikke det like for gitt som jeg kan ha gjort før, sa Carlsen til TV 2.

I finalen skal han opp mot Hikaru Nakamura. Amerikaneren slo Shakhriyar Mamedyarov torsdag, men ble dagen derpå tvunget ut i omspill med lynsjakk. Først i armageddon falt avgjørelsen, og der var Nakamura sterkest.

Fredag lå Carlsen an til seier i parti nummer to, men en feilvurdering gjorde at nordmannen gikk fra en vinnende stilling til en forsvarskamp. Problemene startet da Carlsen ga bort et tårn mot en løper.

I helgen håper Carlsen å bryte den frustrerende rekken. Han ser fram til en duell mot en rival som ofte bidrar til spennende oppgjør.

– Det er klart at det er lenge siden jeg har møtt ham (Nakamura) i en utslagsmatch. Det blir spennende å møte ham igjen. Om det er ekstra gøy å slå ham … det vet jeg ikke.

Carlsen vant dermed 3-1 på andre dag av semifinalen. Torsdag endte det 2-2 etter at Carlsen og Aronian vant hvert sitt parti og spilt remis i de to øvrige.

Den norske verdensmesteren er initiativtaker bak onlinekonseptet Champions Chess Tour. Selv om han har vunnet grunnspillet i alle de fem første turneringene, har 30-åringen fortatt til gode å gå ut av en finale som vinner.

(©NTB)

Flere nyheter: