Menu
Magnus Carlsen etter å ha tapt i armageddon mot Wesley So i Norway Chess i Stavanger onsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen tapte i armageddon mot So – taper terreng i tetkampen i Norway Chess

Magnus Carlsen måtte ut i armageddon for annen dag på rad i Norway Chess onsdag. Det endte med tap for Wesley So etter remis i langsjakken.

Av NTB | 01.06.2022 19:01:01

Sport: Carlsen åpnet Norway Chess i Stavanger med armageddon-seier over kinesiske Wang Hao tirsdag, mens So vant sitt parti over Teimur Radjabov. Dermed lå nordmannen 1,5 poeng bak amerikaneren før deres duell onsdag, der So økte forspranget.

Remis ga begge ett poeng hver, men So sikret et halvt poeng til med seier i armageddon.

– Jeg trodde jeg hadde klart å få det over i noe som var litt mer oversiktlig, men jeg klarte ikke å holde hodet kaldt nok. Han spiller komplisert og bra, så sånt kan skje, sa Carlsen til TV 2.

So står med 4,5 poeng totalt, mens Carlsen bare har 2,5 poeng. Trøsten for Carlsen er at det fortsatt skal spilles sju runder til. Spilleren som står igjen med flest poeng etter ni runder, vinner turneringen.

Vishy Anand topper tabellen med full pott og seks poeng etter å ha slått bulgarske Veselin Topalov.

Aryan Tari måtte også gi tapt i armageddon etter remis i sitt parti mot Radjabov. Han står med to poeng etter samme utfall i åpningskampen mot Shakhriyar Mamedyarov.

– Etter at jeg spilte et litt uvanlig trekk i trekk ni, hvis jeg skulle gjettet hvordan sluttstillingen ville være i partiet, så ville det være nøyaktig det som skjedde. Han gjorde det jeg forventet, med å bytte av til et sluttspill som egentlig bare er remis, sa Carlsen før han skulle ut i armaggedon.

Det endte med tap til tross for at Carlsen fortalte TV 2 at han trodde han hadde en liten fordel med svarte brikker.

– Jeg tror vi begge gjør en del feil. Han gjør det veldig bra og skaper store problemer for meg. Da vinner han en gang iblant, taper ganske ofte, og denne gangen så vant han. Det var en god strategi han hadde i armageddon.

Carlsen innrømmer at So fort kan ende opp med å vinne, men minner om at det fortsatt er lenge igjen av turneringen.

– Det er veldig tidlig å si, men han har lagt inn en god søknad om det, sa Carlsen om vinnersjansene til So.

Carlsen ligger på 4.-plass med sine 2,5 poeng etter at alle har spilt to runder.

Norway Chess avsluttes 10. juni. Torsdag skal Carlsen spille mot Radjabov, mens Tari møter Maxime Vachier-Lagrave.

So er en av Carlsens sterkeste utfordrere i turneringen, men hadde aldri nordmannen på gaffelen i langsjakken. Tidlig i partiet tydet mye på at det skulle gå mot remis og armageddon.

Carlsen har vunnet Norway Chess tre år på rad, men har kommet bakpå i kampen om å forsvare tittelen i år.

(©NTB)

Flere nyheter: