Menu
Magnus Carlsen fikk det tungt i Miami fredag. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen tapte etter marerittstart i Miami: – Dette var så patetisk dårlig

Magnus Carlsen var ubeseiret etter fire runder, men tapte for polakken Jan-Krzysztof Duda i Champions Chess Tour-turneringen i sjakk i Miami fredag.

Av NTB | 19.08.2022 23:00:43

Sport: Etter å ha innledet turneringen med fire strake seirer, ble det stopp mot Duda for den norske verdensmesteren. Trøbbelet startet umiddelbart i fredagens duell.

Carlsen fikk nemlig en tøff start. I det første partiet syntes nordmannen å ha sikret seg en solid stilling med hvite brikker, men en stygg feil snudde alt på hodet. Til slutt måtte han gi tapt for Dudas svarte brikker.

– Det var ikke noe bra parti i utgangspunktet, men det der var et øyeblikks galskap, sa Carlsen til TV 2 om feilen som gjorde at seieren røk.

I parti to ble vondt til verre. Igjen havnet Carlsen på defensiven og måtte til slutt bokføre dagens andre strake tap. Dermed hadde han presset tungt hvilende på egne skuldre foran parti nummer tre.

Der startet Carlsen det som lenge lignet en snuoperasjon. Nordmannen vant partiet og tok også seieren i det fjerde. Dermed sikret han ett poeng i kampen.

Videre måtte det to lynsjakkpartier til for å kåre en vinner.

I det første av dem gikk polakken av med seieren, og dermed hadde Carlsen igjen presset på seg. Lynsjakkparti nummer to endte med en kjempetabbe av nordmannen etter at han hadde en stilling som så vunnet ut.

– Dette var så patetisk dårlig at det er vanskelig å finne ord. I det minste fikk jeg et poeng, selv om det ikk så sånn ut halvveis. Det var en fryktelig dag med sjakk, sa Carlsen.

Tross fredagens tap topper den norske verdensmesteren sammenlagtlista i Miami.

(©NTB)