Menu
Det svingte for Magnus Carlsen i Champions Chess-turneringen fredag, men han avsluttet dagen med to seirer, en remis og ett tap. Foto: Torstein Bøe / NTB

Carlsen slo tilbake etter tabbe og tap – to nye seirer fredag

Magnus Carlsen tapte fredagens første parti i Champions Chess-turneringen etter en kjempetabbe, men slo tilbake og vant to av de tre neste.

Av NTB | 20.05.2022 22:00:54

Sport: Dermed ligger han fortsatt godt an vel halvveis i grunnspillet i onlineturneringen, på delt 2.-plass tre poeng bak ledende Wei Yi. De åtte beste tar seg videre til kvartfinale.

– Det var en ganske dårlig dag, for det meste. Det positive er at det veldig fort kunne vært tre seirer og en remis, men jeg kastet bort en seier til remis og en remis til tap på helt latterlig vis, sa Carlsen til TV 2.

Han så ut til å ha en trygg remis mot 16-årige Rameshbabu Praggnanandhaa med svarte brikker i dagens første parti, men med dårlig tid gjorde verdensmesteren et grovt feiltrekk med springeren. Det var bare å gi opp partiet etter 41 trekk.

I neste parti møtte han den 13-årige amerikaneren Abhimanyu Mishra. Carlsen spilte seg til et stort overtak med hvite brikker, men unggutten viste kvalitet da han slo tilbake og så ut som han kunne berge remis. Så gjorde han imidlertid en tabbe, og Carlsen omsatte det nådeløst i seier etter 51 trekk.

Han viste ingen nåde mot amerikanske Sam Shankland i dagens siste parti. Det ble vunnet etter 41 trekk, og med 15 av 24 mulige poeng er Carlsen i tetsjiktet etter to dager.

– Når jeg kaster bort poeng på den måten jeg gjorde i dag så må jeg være fornøyd med det, sa han.

Tari har ennå ikke vunnet i turneringen og er nest sist. Han trenger trepoengere om han skal kunne ta seg til utslagsrundene.

Carlsen møter Gawain Jones, Santosh Gujrathi Vidit, David Anton og turneringsleder Wei Yi lørdag.

Dagens tredje parti svingte veldig. Pentala Harikrishna hadde tidlig et klart overtak, men Carlsen vendte partiet og hadde ifølge datamaskinene en vunnet stilling før han ga den fra seg og måtte nøye seg med remis etter 45 trekk.

Aryan Tari, som er Norges andre deltaker i turneringen, hadde en dag med tre remis og et tap. Han fikk poeng mot Gawain Jones, Ding Liren og Eric Hansen, men tapte for David Anton

(©NTB)

Flere nyheter: