Menu
Magnus Carlsen møter Ding Liren lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Carlsen slo tilbake etter Ding-bommert – finalehåpet lever

Magnus Carlsen er tilbake i kampen om finaleplass i egen onlineturnering etter seier i tredje semifinaleparti mot kinesiske Ding Liren.

Av NTB | 02.05.2020 18:17:47

Sport: Ding og Carlsen har begge halvannet poeng etter tre av fire hurtigsjakkpartier i semifinalen i Magnus Carlsen Invitational lørdag.

Dermed er kampen om finaleplassen helt åpen foran det siste partiet. Skulle det stå uavgjort etter fire partier, fortsetter semifinalen i første omgang med to partier lynsjakk.

Etter remis i lørdagens åpningsparti gjorde Carlsen en stor tabbe i det andre og måtte frustrert innse at Ding skaffet seg fordel i duellen. I det tredje så det lenge ut til å gå mot remis, men et par svake bondetrekk av Ding åpnet muligheten for Carlsen.

Verdensmesteren fra Lommedalen grep sjansen og satte press på den formsterke kineseren. Etter at Carlsen så ut til å ha gitt fra seg noe av fordelen gjorde Ding en brøler. Dermed kunne en smilende Carlsen bokføre seieren.

I parti nummer to ble det innledningsvis gjort trekk i høyt tempo, uten at noen av spillerne gjorde store feil av den grunn. Stillingen var lenge jevn, men etter hvert satte Ding et visst press på den norske verdensmesteren.

Etter å ha tenkt i mer enn fire minutter på et trekk gjorde Carlsen en kjempebrøler med et dronningtrekk. Etter at Ding hadde gjort sitt neste trekk innså nordmannen feilen og ga opp partiet. Carlsens kroppsspråk var ikke til å ta feil av. 29-åringen var særdeles frustrert.

Lørdag har han altså muligheten til å ta revansj. Ding er samtidig ubeseiret så langt i turneringen og spiller strålende.

Hikaru Nakamura er klar for finale i Magnus Carlsen Invitational etter at han slo Fabiano Caruana i en dramatisk semifinale fredag. Avgjørelsen falt da Caruana gjorde en grov feil i det første lynsjakkpartiet i omspillet.

Den totale premiesummen i Magnus Carlsen Invitational er 2,55 millioner kroner. Vinneren får rundt 700.000 kroner.

Finales spilles søndag.

Carlsen innledet lørdagen med hvite brikker. Han spilte kreativt og skaffet seg etter hvert et overtak i åpningspartiet, men Ding forsvarte seg usedvanlig godt. Etter 48 trekk måtte Carlsen innse at han ikke fant noen måte å kunne trenge gjennom Dings festning. Dermed ble spillerne enige om remis.

Carlsen har slitt i sine siste møter med Ding og fikk stryk av kineseren så sent som torsdag. Nordmannen var klar for semifinale allerede foran duellen med kineseren, men tapte tre av fire partier.

(©NTB)

Flere nyheter: