reklame
Menu
Magnus Carlsen var irritert på seg selv etter parti nummer to tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Carlsen slo Nepomnjasjtsjij etter marerittstart: – Det var fullstendig hodemist

Magnus Carlsen kom skjevt ut mot Ian Nepomnjasjtsjij i onlineturneringen i sjakk tirsdag, men slo tilbake og vant duellen etter armageddon.

Av NTB | 28.04.2020 19:47:28

Sport: Den norske verdensmesteren og Nepomnjasjtsjij hadde to poeng hver etter de fire hurtigsjakkpartiene. I armageddon-avgjørelsen fikk Nepomnjasjtsjij knappest med tid og måtte til slutt strekke våpen.

Med seieren er Carlsen igjen alene på toppen av resultatlisten i egen turnering. 29-åringen fra Lommedalen har to poengs forsprang til Hikaru Nakamura og Ding Liren.

Samtidig slo han tilbake etter søndagens overraskende tap for nederlandske Anish Giri.

– Jeg er ganske lettet etter nok en veldig tvilsom dag. Det er ikke mer å si enn det, oppsummerte Carlsen overfor TV 2.

– Det var fullstendig hodemist i første parti. Jeg sitter der og tenker i seks minutter og greier ikke huske hva jeg skal gjøre. Jeg klarte ikke regne i det hele tatt. Jeg satt og stirret ut i luften. Hodet mitt var blankt, sa Carlsen.

Parti nummer to ble så en berg-og-dalbane av sjeldent merke. Carlsen var en periode ille ute og så ut til å være på vei mot et nytt tap, men snudde stillingen og sto plutselig til klar seier. Så fulgte en grov feil 29-åringen oppdaget umiddelbart etter å ha gjort trekket.

Kroppsspråket i sekundene som fulgte sa det meste om følelsene som raste rundt i verdensmesterens kropp. En åpenbart forbannet Carlsen slo flere ganger oppgitt ut med armene over egen bommert.

– Det var fryktelig dårlig, sa Carlsen til TV 2.

Feilen ga Nepomnjasjtsjij en vei inn igjen i partiet, som til slutt endte i remis.

Carlsen avslutter de innledende rundene i Magnus Carlsen Invitational mot Ding Liren torsdag.

De fire beste spillerne går deretter til semifinale. Videre avsluttes turneringen med kamp om 3.-plass og finale.

Den samlede premiesummen i Magnus Carlsen Invitational er på formidable 2,55 millioner kroner. Vinneren stikker av med rundt 700.000 kroner.

Turneringen avsluttes 3. mai.

Duellen mot Nepomnjasjtsjij kunne knapt startet verre for Carlsen. Med hvite brikker havnet 29-åringen raskt på defensiven i det første partiet og klarte aldri å utjevne stillingen. Dermed gikk Nepomnjasjtsjij i en tidlig ledelse.

I parti nummer tre hadde Carlsen tilsynelatende langt bedre kontroll hele veien og tok til slutt en sikker seier. Parti nummer fire endte i remis.

(©NTB)

Flere nyheter: