Menu
Magnus Carlsen spilte veldig godt og vant den andre semifinalekampen i Grand Final. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carlsen slo knallhardt tilbake i semifinalen mot Ding

Magnus Carlsen vant begge de første partiene og kunne enkelt utligne til 1-1 i kamper mot Ding Liren i semifinalen av Grand Final i Magnus Carlsen Chess Tour.

Av NTB | 10.08.2020 18:33:05

Sport: Etter tap søndag i den første kampen i semifinalen mot Ding, som avgjøres med best av fem kamper, trengte Carlsen å slå tilbake på Grand Finals andre dag.

Det klarte nordmannen med glans. Carlsen vartet opp med smarte trekk som overrumplet Ding og trengte kun tre partier for å avgjøre den andre semifinalen mandag.

Etter remis i det tredje partiet hadde ikke Ding sjans til å ta igjen Carlsens ledelse og dermed utligner nordmannen til 1-1 i kamper.

Den tredje semifinalen mellom Carlsen og Liren spilles tirsdag. Med mandagens seier kan nordmannen senke skuldrene litt etter å ha sikret minst en semifinalekamp til.

Carlsen fikk tårnet høyt opp på brettet og kunne plukke Dings bønder en etter en. Det ga nordmannen fordelen i partiet, som til slutt ble vunnet.

Det kunne se ut til å bli et langt tøffere parti da Carlsen måtte spille med svarte brikker i annet parti, men etter et lurt trekk der Carlsen ofret tårnet sitt tok 29-åringen initiativet.

Ding prøvde det han kunne for å straffe Carlsen, men måtte til slutt innse at han ikke hadde sjans til verken seier eller remis.

I tredje parti kunne Carlsen sikre inn remis og utlignet Dings ledelse i semifinalen i avslutningsturneringen i Magnus Carlsen Chess Tour

I mai vant han Magnus Carlsen Invitational, i juli ble det seier i Chess Masters og i 4. august ble Jan Nepomnjasjtsjij beseiret i finalen av Legends of Chess.

Den eneste turneringen Carlsen ikke har vunnet i egen Chess Tour var Rapid Challenge i juni. Den vant Danil Dubov etter at Carlsen røk ut mot Hikaru Nakamura i semifinalen.

Nettopp Dubov og Nakamura møtes i den andre semifinalen, der Nakamura tok første stikk søndag.

Det åpnet på best mulig måte for Carlsen med seier både med hvite og svarte brikker. Med hvite brikker i det første partiet så det ganske jevnspilt ut helt til den norske verdensmesteren fikk satt press på bøndene til hans kinesiske motstander.

Grand Final er den femte og siste turneringen i Magnus Carlsen Chess Tour, der nordmannen har vunnet tre av fire turneringer så langt.

(©NTB)

Flere nyheter: