Menu
Magnus Carlsen fikk det tøft på den andre dagen i den sjuende turneringen av Champions Chess Tour. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen slet mot tøff motstand i Champions Chess

Etter en god åpningsdag med flere seire mot antatt svakere motstand, ble det vanskeligere for Magnus Carlsen mot hans nærmeste rivaler i Champions Chess søndag.

Av NTB | 27.06.2021 17:39:06

Sport: Tross en seier, tre remis og ett tap på dag to, ligger Carlsen an til å gå videre til cupspillet i den sjuende turneringen i Champions Chess Tour.

Som på åpningsdagen ble det tap for Carlsen i første parti, men denne gangen hadde ikke nordmannen noen særlig sjanse til seier med svarte brikker mot Levon Aronian.

Carlsen prøvde forgjeves å kjempe seg tilbake mot Aronian uten å klare det, men i neste parti mot Anish Giri klarte han å redde remis fra en tapende stilling med hvite brikker.

Remis ble det også i tredje parti mot Jan-Krzysztof Duda. Resultatet i seg selv var sterkt med svarte brikker, men seieren lot vente på seg.

Den kom i fjerde parti for Carlsen med hvite brikker mot Daniil Dubov. Nordmannen fikk endelig alt til å stemme og vant ganske komfortabelt.

I siste parti mot Vladislav Artemjev, yppet Carlsen seg med svarte brikker, men det endte med remis. Turneringen fortsetter for Carlsen med fem nye partier mandag. Da venter langt enklere motstand enn søndagens stjernerekke.

(©NTB)

Flere nyheter: