Menu
Magnus Carlsen fikk det tøft på den andre dagen i den sjuende turneringen av Champions Chess Tour. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen slet mot tøff motstand i Champions Chess: – Midt på treet

Etter en god åpningsdag med flere seire mot antatt svakere motstand, ble det vanskeligere for Magnus Carlsen mot hans nærmeste rivaler i Champions Chess søndag.

Av NTB | 27.06.2021 18:23:49

Sport: Tross en seier, tre remis og ett tap på dag to, ligger Carlsen an til å gå videre til cupspillet i den sjuende turneringen i Champions Chess Tour.

– Det var sånn helt midt på treet, egentlig. Dette var på papiret den klart vanskeligste dagen, så sånn sett var det ikke så gærent, oppsummerte Carlsen i intervju med TV 2.

Som på åpningsdagen ble det tap for Carlsen i første parti, men denne gangen hadde ikke nordmannen noen særlig sjanse til seier med svarte brikker mot Levon Aronian.

Nordmannen prøvde forgjeves å kjempe seg tilbake fra en tapende stilling, men klarte ikke å overliste Aronian, som ligger øverst i sammendraget sammen med Ding Liren etter andre dag av grunnspillet. Carlsen lot seg imponere over spillet til armeneren.

– Det var et veldig interessant konsept han kom opp med. Absolutt et veldig bra parti av ham, skrøt Carlsen av turneringslederen.

Carlsen ligger på delt 5.-plass med Anish Giri, som han møtte til søndagens annet parti. Der fikk nordmannen mer å slite med.

Remis ble det også i tredje parti mot Jan-Krzysztof Duda. Resultatet i seg selv var sterkt med svarte brikker, men seieren lot vente på seg.

Den kom i fjerde parti for Carlsen med hvite brikker mot Daniil Dubov. Nordmannen fikk endelig alt til å stemme og vant ganske komfortabelt. Dubov, som ledet sammen med Carlsen og tre andre etter første dag, vant ikke et eneste parti søndag.

I siste parti mot en ny russer, Vladislav Artemjev, yppet Carlsen seg med svarte brikker. Men til slutt ble det nok en remis for Carlsen, som bare fikk med seg en seier på en vanskelig dag.

Nordmannen møter riktignok den sterke kinesiske spilleren Ding Liren, men møter også fire langt lavere rangerte indiske spillere i Baskaran Adhiban, Dommaraju Gukesh, Erigaisi Arjun og Santosh Gujrathi Vidit.

– Det blir interessant. På papiret er det i utgangspunktet fire partier jeg burde ha god sjanse til å vinne, sier Carlsen.

Uansett er nordmannen i god posisjon til å ta seg videre. Han sikter enda høyere og går for toppen av tabellen når grunnspillet avsluttes mandag.

– Selvfølgelig er førsteprioritet å komme seg videre, men jeg har ikke gitt opp å få en veldig høy seeding, eller kanskje til og med bli førsteseedet.

Carlsen ligger ett poeng bak ledende Aronian og Ding.

Giri klarte med svarte brikker å overrumple Carlsen, i et parti der det lenge så ut til at verdensmesteren skulle gå på sitt annet strake tap. Men denne gangen fikk Carlsen sikret inn remis.

Turneringen fortsetter for Carlsen med fem nye partier mandag. Da venter langt enklere motstand enn søndagens stjernerekke.

(©NTB)