Menu
Sjakkspiller Magnus Carlsen ble tredjemann i den fjerde turneringen i Champions Chess Tour. Foto: Heiko Junge / NTB

Carlsen sikret 3.-plassen etter knusende start

Med svarte brikker slo Magnus Carlsen til fra start og vant søndagens første parti mot Wesley So. Med to påfølgende remis sikret han 3.-plassen i turneringen.

Av NTB | 21.03.2021 21:08:16

Sport: Med seier i første og fjerde parti, samt remis i andre og tredje vant Carlsen først dag av duellen mot So lørdag. Dermed lå alt til rette for norsk 3.-plass i den fjerde turneringen i Champions Chess Tour.

Carlsen fikk en nesten optimal start på søndagen da han med svarte brikker vant første parti.

– Matchen ble preget at han trengte å vinne det første partiet. Så fikk han det han trengte med en skarp stilling. Men heldigvis fant jeg en god løsning tidlig. Jeg ofret en bonde, men fikk løst mine posisjonelle utfordringer. Da sitter han igjen med en total ruin av en stilling, sa Carlsen til TV 2.

Med hvite brikker fulgte han opp med remis i det andre partiet. Dermed gikk Carlsen inn i tredje parti med matchball. Der trengte han kun remis for å sikre uavgjort på runden og seier totalt.

– Jeg var ikke så motivert før den matchen her, men jeg fikk blod på tann etter det første partiet den første dagen. Etter det tenkte jeg at jeg får i alle fall vinne matchen. Jeg er veldig fornøyd med måten jeg gjorde det på, uten å gi ham noen sjanser i det hele tatt, sa Carlsen.

Første dag endte uavgjort etter fire strake remis. Søndag tok Giri riktignok ledelsen med seier i andre parti, men Nepomnjasjtsjij slo tilbake med seier i fjerde parti.

Dermed mått lynsjakk til for å skille de to. Der vant Giri to partier og sikret seg turneringsseieren.

Etter å ha vunnet grunnspillet og slått Levon Aronian i kvartfinalen måtte Carlsen tåle et surt tap i semifinalen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij og meddelte etter første dag mot So at det gjorde at han slet med motivasjonen.

Det var umulig å skille de to finalistene Nepomnjasjtsjij og nederlandske Anish Giri fra hverandre i de ordinære runden.

(©NTB)

Flere nyheter: