Menu
Magnus Carlsen med ny seier i storturneringen i Nederland. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen rykket i fra i tet med seier over Mamedyarov

Magnus Carlsen slo sammenlagttoer Shakhriyar Mamedyarov med hvite brikker i den niende runden av den prestisjetunge sjakkturneringen i Nederland tirsdag.

Av NTB | 25.01.2022 17:24:26

Sport: Carlsen og Mamedyarov var i delt ledelse i storturneringen i Wijk aan Zee. Begge hadde 5,5 poeng før sitt innbyrdes møte. Carlsen står alene med 6,5 poeng når det gjenstår fire runder i turneringen.

Tirsdagens parti var over etter 27 trekk.

Magnus Carlsen med hvite brikker åpnet offensivt med dronningbonden. Han prøvde tidlig å legge press på Mamedyarov, uten å oppnå en stor fordel. Carlsen gikk deretter med på et bondeoffer for å få en stabil og solid stilling, men stillingen forble jevn.

I det 16. trekket kom det et stort utslag i partiet. Carlsen fikk til en binding på motstanderens tårn og dronning. Aserbajdsjaneren hadde ikke noe annet valg enn å godta at han mistet tårnet sitt, og Carlsen hadde opparbeidet seg en liten fordel.

– Han spiller ikke særlig spektakulært. Han bare flytter brikkene sine så enkelt. Dette er litt klassisk, det ser så enkelt ut, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

I de fire siste partiene kan det bli noen tøffe utfordringer for Carlsen. Han skal spille med svarte brikker mot Sergej Karjakin og Fabiano Caruana, og skal bryne seg på Santosh Gujrathi Vidit og Daniil Dubov med hvite brikker.

(©NTB)

Flere nyheter: